Jimmy Ionescu isi lanseaza volumele “Placebo” si „Tara lui Murphy”

 Joi, 15 decembrie 2016, ora 18.00, la Galeria de arta “Cirus” (Str. Petofi Sandor nr. 9) va avea loc dubla lansare de carte a ziaristului Jimmy Ionescu. Prezinta: Cornel Fugaciu – jurnalist, Carmen Matei – profesor, Gheorghe Manolache – prof. univ. dr. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Participa: Flaviu Lupu – artist vizual si Sorin Panazan – grafician. Amfitrion: Vasile Popescu, artist plastic. Noile volume, “Placebo” si „Tara lui Murphy”, publicate la Editura Sf. Ierarh Nicolae din Braila, cuprind 103 poeme in proza, fiind ilustrate de artistii vizuali Flaviu Lupu si Sorin Panazan.

Cele doua aparitii continua ciclul inceput de autor cu „Negru de fum” (2012), „Game over” si „Grup social” (2014), inscriindu-se ca trend literar, asa cum nota prof. univ. dr. Gheorghe Manolache: “Dupa «fracturism» (inaugurat de Marius Ianus si Dumitru Crudu, ca reactie impotriva optzecistilor, textualistilor, lunedistilor si a noii lor prize la real, texistenta), «deprimism» (orchestrat de Gelu Visan, pentru care poezia ramane o forma particulara de «defulare» a unei «trairi la nivel personal»), «utilitarism» si recentul «gamerism» (experimentat de Ion Mihai Ionescu) – cu toate, manifeste angajate in cultivarea simplitatii din raza stilistica a beat-ului si in concedierile masive (expulzarile) evaziunilor tardo-, neo- si post-moderniste. Pe scurt, suntem in plina zodie de expansiune a «secundarului literar» si a heteronomiei literaturii”.

Jimmy Ionescu este membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, redactor la Nova TV si este autorul a sapte carti, fiind prezent in antologia “Amprente literare”, Vol. IX, Editura PIM. Iasi, (2013).

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.