Iulian Neamtu alias Jay Tronik

Azi ti-l prezint pe Jay Tronik, un DJ / producator de muzica electronica din Medias. Numele sau real este Iulian Neamtu. Dupa terminarea liceului a studiat la Facultatea UBB (Cluj-Napoca), si mai tarziu, de la Universitatea din Spiru Haret Bucuresti. Julian a inteles ceea ce inseamna a fi un artist, pentru ca unchiul sau „Toni Neamtu” a fost solistul trupei de rock RIFF. De la varsta de 13 ani a inceput sa compuna piese cu ajutorul unui software simplu, cum ar fi „E-Jay”, iar mai tarziu, a inceput sa-si creeze propriile beat-uri folosind o tastatura midi si alte programe mai avansate.

Iulian Neamtu

Debutul lui Jay Tronik ca si DJ a inceput de la „Oscar Club” in Cluj in 2007. Fiind DJ rezident, el a impartit scena cu diversi DJ din industria muzicala. Incepand cu Techno, orientarea lui muzicala s-a divizat in diferite stiluri, cum ar fi: ambiental, deep house, progressive house dar, de asemenea si : tech house sau alte genuri asemenatoare.

„A fost un prieten apropiat de-al meu in 2002, care mi-a adus un CD-ul original de” Sasha Airdrawndagger „, acesta mi-a schimbat intr-adevar perspectiva asupra muzicii electronice din acel moment” spune Jay. Primul single a lui Iulian (care a devenit mai tarziu un album) „Deep Fields” a fost lansat pe 02 noiembrie 2009 sub numele sau real „Iulian Neamtu” si este disponibil pe cele mai multe magazine on-line sub numele de Jay Tronik.

Jay Cartoon

Piesa “Northern Exposure”a calatorit in jurul lumii, fiind prima piesa de Jay pe un DJ set de „Eryo” numit „Desert”. Acesta a aparut pe Pure FM si a fost preluat de alti producatori mari, cum ar fi: Neoplastik, Eryo, Kay-D, Shipstad & Warren, Trilucid & Faces si de proiect LMO. Alte piese ca ”Circles” si „Thailanda”, au aparut pe DJ Seturi cum ar fi, „Catalyst” de Stelly si „Eternal Pleasure” a lui  DJ Heatt.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.