Istoria muzicala medieseana: The Youngs, Favor si Matador

Matador Florea si Bako

Revin cu interviurile din cadrul istoriei muzicale mediesene. Azi poti afla povestea mai multor formatii din care au facut parte Alexandru (Ocsi) Bako (baterie si contrabas) si Petre Florea (saxofon). Inainte de a pune bazele a doua dintre cele mai cunoscute formatii mediesene, Dinamic si Acustic, cei doi au cantat in formatiile The Youngs si Matador.

  • The Youngs :  Petre Florea (saxofon), Johnny Zinnert ( chitara), Alexandru (Ocsi) Bako (baterie), Csaba Bako (contrabas) si Ioji Varga (acordeon). 

 The Youngs

  • Formatia Fara Nume: Zigmund Claus (chitara), Rudy Loprih (trombon), Ricu Bogdan(baterie), Alexandru (Ocsi) Bako (contrabas), Nemetz Willy (trompeta) si Tzikely Hans ( acordeon).

 Formatia Fara Nume

  • Favor :  Simon Laci (key), Ortwin Ott (chitara), Alexandru (Ocsi) Bako (baterie) si Bebe Ionescu (bass).

 Formatia Favor

Formatia Matador a luat fiinta in anul 1967 si numele a fost ales dupa titutlatura unui tip de orga electonica ce era in dotarea Clubului I.L. Caragiale.  Din componenta formatiei faceau parte :  Viorel Deac alias Baluba (bas), Tzikely Hans ( key), Alexandru (Ocsi) Bako (baterie), Petre Florea (saxofon), si Gross Hartmut (chitara).

Matador in Germania

Repertoriul a fost format la inceput doar din piese instrumentale, cafe concert, covers, formatia nu a avut compozitii proprii si nu abordat piese de factura rock. In anul 1971 mediesenii au plecat sa cante pe litoral la Restaurantul Tismana din statiunea Jupiter unde peste 60 % din turisti erau din vestul Europei, dupa care au revenit la Medias si au cantat in aceasta formula la  Restaurantul Paltinis pana la finele anului 1974. 

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

6 comentarii


  1. sunt pomeniti 2 mari muzicieni,Mihai Suliman si Viorel Marculescu…ce se mai stie de ei?


  2. felicitari Mircea, tot respectul!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.