Istoria muzicala medieseana: Formatia Magic in studiourile Electrecord

Magic - 1

Zilele trecute Ovidiu Surtea de la formatia Magic mi-a spus cum au inregistrat piesele la casa de discuri Electrecord.

“Prin intermediul unei verisoare de-a mea, doamna Lia Hariton, care lucra la redactia muzicala la Radio Bucuresti, am avut  o intrare la sefa redactiei muzicale  a radioului , doamna ANNE MARIE KRONE care dupa o vizionare, entuziasmata ne-a  propus sa tragem in studiourile radio cateva piese ale noastre.

Ca inginer de sunet l-am avut pe compozitorul Adalbert Winkler si asa am inregistrat melodiile “Pasi pierduti”, “Lida”, “Povestea codrului”. Urmatoarele inregistrari  le-am avut cu Petre Magdin, printre alte piese (“Inspiratie”, “Nor de ploaie”, “Orizonturi”, “Speranta iubiri”) am tras cu el si “Oda” care initial se intitula “Cersetorul”. Fiindca textul nu a fost aprobat de comisia de cenzura am schimbat textul urgent conform asteptarilor….si uite asa am avut si un single” povesteste bateristul formatiei Magic.

Mediesenii au aparut pe discul Formatii de muzica pop nr. 1 cu piesa “Pasi pierduti”, in anul 1974. A urmat in acelasi an discul single cu piesele “Povestea codrului” si “Oda”, iar in 1975 formatia Magia era inclusa pe compilatia Formatii de muzica pop nr. 2, cu melodia “Inspiratie”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.