Istoria muzicala medieseana, Formatia Dinamic

Mircea Hodarnau si Orwin Ott

Azi continuam istoria muzicala medieseana cu activitatea trupei Dinamic. In aceasta toamna m-am intalnit cu Opi (Ortwin Ott) unul dintre fondatorii trupei Dinamic ce a fost de acord sa-mi spuna momentele importante ale formatiei mediesene, care avea sa aiba primul number one in topul revistei Tribuna din Cluj si aparitii la televiziunea romana.

Grupul Dinamic a luat fiinta la Medias in anul 1974. Membrii fondatori au fost Ortwin Ott  (chitara solo si voce), Arpad Lang (bass si voce), Walter Groapa (orga), Turi Simplaceanu (saxofon) si Iosif Zoltan (baterie). Baietii activau pe langa Clubul “Automecanica” si dupa patru ani aveau sa debuteze radiofonic la postul national de radio la emisiune “Meloritm”. La prima prezenta la un post de radio mediesenii au integistrat piesele proprii “Anotimp interior”, “Ce soptesti” si “Fiind baiet”.

 Formatia Dinamic

Incepand cu anul 1979 din trupa fac parte Vasile Popovici (orga) si Nicolae Borchina (baterie) si in noua formula apar si la televiziune cu melodiile “Clepsidra”, “Luceafarul” iar in anul 1980 si 1981 revin pentru a inregistra pe micul ecran “Singuratate”, “Soapte de toamna”, “Dor de pace”, “Povestea dragostei” si “Dedicatie”.

Anul 1981 le aduce si primul number one al formatiei Dimanic in topul revistei “Tribuna – RTV Cluj” cu piesa “Povestea dragostei” care conducea topul pieselor romanesti devansandu-i pe Metropol,  Rodeon GA, Rosu si Negru, Cornel Constantiniu, Angela Similea, Dida Dragan si Progresiv TM. 

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

2 comentarii


  1. astept cu nerabdare interviul cu dl.Bako Alexandru (Ocsi)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.