Istoria muzicala medieseana: 2Access

In anul 1998, Romulus Boieru si Rares Birsan (DJ Dino) se intalnesc pentru prima data, sustinand independent un concert in discoteca Progresul din Medias. Romulus si Rares decid sa puna bazele Proiectului ”Access”, in formula: Romulus  Boieru (producator/orchestrator), Rares Birsan (MC/Rap) si Anca Boieru (solist). Access a abordat stilul pop/electronic/underground, bazandu-se pe un stil unic, non-comercial.

 romulus si dino

Melodiile ”Mama” si ”De-ai gresit”, pe versurile scrise de Romulus Boieru Senior, au fost cele mai difuzate la radiourile mediesene care promovau o trupa locala.

 2Access debut

2Access a mai colaborat cu Toni Neamtu (care a pus la dispozitie aparatura ncesara lui Romulus sa compuna melodiile si sa realizeze inregistrari de voce, mixing si mastering in studioul personal), Marcel Campean si Nelu Matei (Studiourile Zmeteas si Matteo), Gabriel Popa (MC/Rap), Maria Szekely (dancer). In anul 2005, Romulus si Anca Boieru emigreaza in Canada, unde Access devine 2ACCESS. In anul 2009, Romulus si Anca decid ca 2ACCESS sa devina casa de productie, sustinand proiecte independente pentru Anca, solista soprana si Romulus, producator.

 Anca si Romulus Boier

In perioada 2008-2015, Anca sustine peste 60 de concerte, majoritatea in Canada, abordand stilul classical cross-over; a cantat alaturi de cei de la Compact, Poesis si Mircea Vintila, cu care a ramas in bune relatii de prietenie. Anca a studiat si a obtinut International Diploma in Music Performance, LTCL,  cat si Advanced Certificate in Singing – la Trinity Guidhall College London, Marea Britanie si Advance Certificate in Voice la Royal Conservatory of Music, Toronto.

 Anca Boieru 2012

Anca Boieru a jucat diferite roluri in productii de opera si musical theatre, sustinute la Teatrul Leacock al Universitatii Mount Royal din Calgary, Canada si la Programul International de muzica (AIMS) din Eastbourne, Marea Britanie. Printre ele, se numara: Dido (”Dido si Aeneas” de Henry Purcell), Cleopatra (”Iulius Caesar” de George F.Handel), Violeta (”La Traviata” de Giuseppe Verdi), Mimi (”Boema” de Giaocomo Puccini), Regina noptii (”Flautul fermecat” de W.A Mozart), Josephine (”HMS” de Gilbert si Sullivan), Sorge (”Faust” de Robert Schumann), Cinderella (”Into The Woods” de  Stephen Sondheim si James Lapine).

 Anca Boieru AJA 2

Anca sustine concerte de caritate, preda canto si isi continua studiile ca soprana. In prezent, Romulus se ocupa cu productia si promovarea Ancai si compune muzica pentru film/TV/all media. Cateva din proiectele sale se pot gasi pe IMDB (Internet Movie Data Base). Totodata, Romulus se ocupa de impresariat artistic si compozitie muzicala pentru tenorul Valentin Borsu. Valentin a participat la Festivalul International de muzica usoara ”George Grigoriu” 2014  unde piesa prezentata, ”Destiny”, compusa de Romulus Boieru,  a obtinut Premiul Special al Consiliului Judetean Braila.


 

Discografie:

In Romania:”Underground”, 2005 (Unreleased).

In Canada: ”What is Life” (cu Romulus ca producator si Anca solista)  – 2008; ”Believe” – 2010, album solo al Ancai; single-ul ”Angel” – 2012; ”Live the color you like” – 2013 (cu videoclip publicat in VEVO).

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.