Irina Margareta Nistor si Foley’Ala revin la Medias

Biserica Evanghelica C. A. Medias, Muzeul Municipal Medias, Primăria Municipiului Mediaș și platforma DEM Creativ vă invita joi, 6 august a.c., de la ora 21:00 la: CINE-CONCERT: ROMÂNIA ETNOGRAFICĂ. RESTITUIRI DEM DEMETRESCU
Irina Margareta Nistor & Foley’Ala

Material inedit, filmat între 1936-1939 de Dem Demetrescu și acompaniat live | 52’

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Este obligatorie purtarea măștii pe perioada desfășurării evenimentului.

Dem Demetrescu (1903-1977) sau, mai simplu, DEM., cum şi-a semnat întreaga operă din perioada interbelică, a fost un pictor, grafician și fotograf cunoscut azi în special ca ilustrator de reviste și cărți pentru copii. Puțini știu însă că Dem a fost, în egală măsură, creator de desen animat și realizator de film.

Documentarul „România etnografică”, început ca un proiect cinematografic care urma să ilustreze atlasul cu același nume din 1938, nu a fost niciodată finalizat. S-au păstrat fragmente de pelicule cu animații și documentare realizate în perioada 1936-1939, dar care nu au fost montate și pentru care nu există un scenariu.

Mulțumită eforturilor de recuperare a operei lui Dem, întreprinse de istoricul de artă Adrian Buga și platforma DEM Creativ, cine-concertul adună, cu ilustrație muzicală originală și comentariu live, tot ceea ce s-a conservat din rolele de film ale lui Dem: animația după planșele din atlasul „România etnografică”, o versiune nefinalizată a desenului animat „Capra cu trei iezi” și o serie de filmări documentare cu caracter de studiu socio-economic-cultural și de promovare turistică a României.

Muzica originală – Foley’Ala
Alin Zăbrăuțeanu – foley, electronics, live processing
Maria Petrescu – oboi
Radu Rădescu – percuţie, concept, montaj
Irina Margareta Nistor – Vocea Filmelor

Cu sprijinul platformei DEM Creativ.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.