Interviu: Mesaje in cheie cu artistul Ion Constantinescu 

Artistul plastic Ion Constantinescu a prezentat, in aceasta luna, la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, expozitia intitulata “Mesaje in cheie”. Pictorul din Biertan a fost invitat sa revina pe simezele clujene, chiar daca anul trecut a prezentat, la Galeria Paul Sima, expozitia “Ferestre Colorate – Mit, Religie, Istorie, Arta”.

Ion-Constantinescu

De aceasta data, Constantinescu a prezentat iubitorilor de arta 40 de lucrari, ale caror mesaje sunt codificate prin simboluri de extractie mitica sau religioasa. Mai multe detalii despre aceasta expozitie si cariera artistului am aflat in cadrul unui interviu realizat la Biertan, chiar in locul unde creaza artistul.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania – filiala Sibiu, Ion Constantinescu s-a distins, in perioada 1993-2016, printr-o activitate bogata, participand la expozitii colective si saloane de arta din Franta, Ungaria, Italia si Spania. In aceeasi perioada, artistul s-a remarcat si prin expozitii realizate la importante muzee din Romania, precum Muzeul Municipal Medias, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul National Cotroceni si Muzeul Olteniei Craiova.

Ion Constantinescu apare intr-o enciclopedie on-line dedicata slujitorilor artei romanesti. ”Un secol de sculptura romaneasca” este prima enciclopedie gratuita, bilingva, a artistilor romani din domeniul sculpturii, care au activat in ultimii 100 de ani.

Comentarii

12 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.