Interviu: Martin Rill și aniversarea lui Brukenthal (video)

După lansarea volumului „Unele consideraţii privind istoria poştală a Mediaşului”, a cărui autor este colecționarul medieșean Liviu Pintican Juga, am avut plăcerea să îl cunosc pe Martin Rill.

Martin este istoric, consultant ştiinţific, Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni de la Ulm, Republica Federală Germania, și s-a aflat pentru câteva zile la Mediaș, pentru că pregateste o carte dedicata zonei viticole din jurul orașului nostru.

Cu acestă ocazie Martin Rill mi-a vorbit despre expoziția Excurs Samuel von Brukenthal, care se vernisează în acest weekend la Sibiu, și care este dedicată împlinirii a 300 de ani de la nașterea Baronului Samuel von Brukenthal – Guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei.

În data de 14 iunie 2010, președintele României, Traian Băsescu i-a conferit lui Martin Rill, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria H „Cercetarea ştiinţifică”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.