In memoriam Nicolae Sebastian Marian si Lucian Cristian Husdup

Azi se implinesc 10 ani de la moartea celor doi piloti de elicopter Nicolae Sebastian Marian si Lucian Cristian Husdup. Cei doi au cazut la datorie in noaptea de 4 spre 5 martie 2003 in urma prabusirii aparatului de tip ALOUETTE YAR 316 B apartinand S.N.T.G.N. Transgaz Medias in apropierea comunei Cojocna din judetul Cluj, dupa o misiune umanitara de salvare a vietii unui copil in varsta de o luna aflat in stare critica.  

 In memoriam

Ambii piloti au fost angajati in anul 1997 la Trangaz pentru asigurarea transporturilor operative specifice industriei gazelor naturale. Aparatul de zbor pe care il deserveau cei doi era singurul din tara adaptat pentru zboruri de urgenta si avizat pentru efectuarea zborurilor de noapte.

 Presedintia Romaniei le-a acordat post mortem Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler iar Consiliul Local Medias titlul de „Cetatean de Onoare” al Municipiului Medias.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.