Imagini spectaculoase din prima zi de off-road la Red Bull Romaniacs 2014

Prolog © dragos dumitru  (7)

Imagini spectaculoase din prima zi de off-road de la Red Bull Romaniacs 2014. Participantii au avut ieri parte de un traseu foarte solicitant.

Ordinea de start a fost Paul Bolton, Graham Jarvis, Jonny Walker, Andreas Lettenbichler si Chris Birch, urmati de restul plutonului. Prima parte a zilei a fost una care a avantajat riderii obisnuiti cu viteza. Poteci drepte, putine portiuni tehnice, un traseu ce nu i-a avantajat deloc pe pilotii cu background in trial. La jumatatea cursei, in Service Point-ul primei zile de offroad, ordinea de intrare a fost aceeasi, cu un avans considerabil pentru Paul Bolton, de aproape 10 minute inaintea celor doi urmaritori. „Am simtit de dimineata ca as putea avea un ritm bun. Am prins niste curbe potrivite, nu am riscat prea mult. Am coborat pe langa motocicleta o sectiune montana foarte abrupta iar in padure totul a fost foarte, foarte alunecos. Dar sunt foarte fericit pentru ca am ajuns primul in service point”, spune Paul Bolton.

De patru ori campion al Red Bull Romaniacs, Graham Jarvis a avut probleme in prima parte a zilei atat cu orientarea cat si din cauza suprafetei umede, prin urmare, Jonny Walker a recuperat distanta pana la intrarea in Service Point. „Pentru mine n-a fost cea mai buna dimineata. M-am incurcat pe o sectiune de bolovani iar apoi am avut ceva probleme cu GPS-ul si cu orientarea si am pierdut timp pretios. Jonny m-a ajuns din urma si de acolo am mers impreuna”, spunea campionul ultimilor trei editii la ajungerea in service point.

 

Pe a doua parte a traseului au inceput si dificultatile. Toti riderii au pierdut din viteza iar cei cu abilitati tehnice ridicate au inceput sa recupereze. Walker si Jarvis l-au ajuns pe Bolton pe ultimele sectiuni ale traseului si l-au depasit in apropierea finish-ului. Desi ajunsi aproape cot la cot, cei trei au intrat in finish in ordinea Walker, Jarvis, Bolton. Din urma vin tare Andreas Lettenbichler, Chris Birch si Wade Young, toti cu sanse de a recupera diferenta in urmatoarele zile de off-road. Red Bull Romaniacs continua azi spre judetul Valcea. Startul zilei va fi dat in localitatea Boita iar punctul terminus va fi statiunea Voineasa.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.