Icoana Maicii Domnului „Kazanskaia ” la Atel

Icoana Maicii Domnului „Kazanskaia ” facatoare de minuni, de la schitul Huta va sosi maine in parohia Atel din cadrul Protopopiatului Medias, spre inchinare, la ora 9.30 si va sta in comuna Atel pana la orele 16. Programul slujbelor oficiate in cinstea acestui eveniment incepe la ora 7 cu Utrenia, Sfanta Liturghie si ceremonia de primire a incoanei la intrarea in comuna Atel, in jurul orei 9.30. Va fi oficiata apoi Taina Sfantului Maslu, urmata de Paraclistul Maicii Domnului si acatiste ale maicii Domnului. Icoana va ramane la Atel pana sambata dupa-amiaza, cand se va reintoarce la schitul Huta. Mediesenii care vor sa participe la slujbe se pot deplasa la Atel cu autobuzul din fata Catedralei Medias, din ora in ora, intre 7 si 15.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

5 comentarii


 1. Personal, pana astazi, nu am avut cunostinta de existenta acestei icoane si de minunile ce o descriu; prin urmare „no comments” din partea mea la acest subiect. Ceea ce vreau, insa, sa transmit mai departe este un comentariu foarte pertinent postat pe site-ul ziarului Tribuna din Sibiu, ce vine in completarea articolului in cauza. Am decis pentru retransmiterea acestui comentariu, impresionat fiind de calitatea sa, dat fiind faptul ca marea majoritate a interventiilor din internetul romanesc sunt foarte succinte & pe alocuri monosilabice. Felicitari astfel lui Ioan si fie ca puterea exemplului sa functioneze la noi toti 😉

  „Icoana de la Kazani”, Rusia, pictata la comanda imparatesei Ecaterina, se spune ca de fapt nu e nici de la Kazani, actualul Tatarstan si nici din Rusia, ci isi are prototipul, originea de la o careva manastire din Moldova cea de pana la Nistru, spre care imnparateasa de origine germana ajunsese cu ostile sale in urma razboaielor ruso–tatare si ruso–turcesti. Amintiti–va ca traducerea facuta in acea epoca de mitropolitul Moldovei Varlaam se numea asemanator – „Kazania”, ceea ce din slava veche ar insemna in rusa – „skazanie”, adica „povestire, istorisire” si orasul Kazani al tatarilor musulmani n–are nici in clin si nici in maneca cu aceasta capodopera a picturii ortodoxe, ce difera total de stilul icoanelor pur rusesti ale lui Rubliov din acea epoca.
  http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/icoana-facatoare-de-minuni-la-atel-44407.html#


 2. Ma alatur si eu cititorilor si va spun povestea bunicii mele. Acum are 68 de ani si anul trecut a aflat ca are o boala necrutatoare. A fost un soc pentru toata familia, doctorul a confirmat ca are cancer si trebuie operata urgent. Am aflat de Sfantul Nectarie de la un prieten care e student la teologie. Inainte de a merge bunica la operatie, m-am rugat Sfantului Nectarie si Sfantului Fanurie si Maicii Domnului in fiecare zi impreuna cu acest prieten. Operatia a decurs bine,iar doctorul a spus ca trebuie sa faca 6 sedinte de chimioterapie. Multumesc Lui ca a trecut peste toate acestea. Am promis atunci ca vom scrie povestea sa stie si altii ca e bine sa apeleze si ei …. asa ca rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu.
  Multumim Sfantului Nectarie, Sfantului Fanurie si Maicutei Domnului pentru ajutor. Cred ca sfantul ar vrea ca multi oameni sa stie ca au o sansa, prin credinta si rugaciune.


 3. Am aflat intamplator despre existenta sfantului Nectarie. Eram la bunicii mei si am citit intr-un ziar despre minunile savarsite de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Nectarie din Eghina. Am citit in diferite randuri si despre alti sfinti, dar nu prea m-am oprit asupra lor, insa asa cred ca a facut Dumnezeu ca sa-l tin minte pe acest sfant … si pana la urma, cat m-a ajutat pe mine si pe cei din jurul meu.
  Despre Sfantul Fanurie am aflat dintr-o carticica pe care am primit-o de la un preot. Eram mic, si mama mea era internata la o clinica de cardiologie. Venind de la scoala am aflat de la o doamna ca mama va trebui sa fie operata pe cord. M-am speriat foarte tare si mergand acasa am citit acatistul acestui sfant mucenic. Mare mi-a fost bucuria cand tatal meu s-a intors si el acasa si mi-a spus ca doamna ce-mi spuse vestea despre operatia mamei ar fi inteles gresit. Sunt convins insa ca tamaduirea aceasta a fost o minune savarsita de Dumnezeu la rugaciunile Sfantului Fanurie.
  Altadata acest sfant, alaturi de Sfantul Nectarie si alaturi de Maica Domnului au fost alaturi de mine la diferite operatii pe care le-am suportat eu sau cei din jurul meu. Nasul meu era bolnav de cancer cu metastaze si in mod miraculos s-a vindecat, iar acum multumita Lui este sanatos. Alteori impreuna cu o prietena am apelat la acesti doi sfinti pentru a se ruga si ei lui Dumnezeu ca bunica fetei sa se insanatoaseasca, ea fiind bolnava tot de ingrozitoarea boala, cancerul.
  Am promis atunci amandoi ca vom spune si altora postand pe diferite site-uri intamplarile acestea pentru ca si alti oameni care au nevoie sa stie ca bine este a scapa catre Dumnezeu avand alaturi si pe acesti doi sfinti. Bunica fetei a inceput dupa un an sa sangereze din nou. Noi am gresit pentru ca nu ne-am tinut promisiunea, o facem insa acum …
  In orice imprejurare grea si nu numai, rugati-va catre Maica Domnului, catre Sfantul Fanurie, catre Sfantul Nectarie si catre orice sfant al lui Dumnezeu. Indrazniti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.