Focus Sibiu 2014 la final

Dupa aproape o luna, retrospectiva fotografica a anului 2013 trage cortina. 100 dintre cele mai bune fotografii realizate de Silvana Armat si Sebastian Marcovici de-a lungul anului precedent au fost expuse intre 3 si 27 aprilie in curtea interioara a Primariei Municipiului Sibiu pentru cea de-a sasea editie a proiectului Focus Sibiu.

FITS Sebastian Marcovici

Expozitia de fotografie a fost impartita in doua mari capitole, fotografie de eveniment si fotografie de presa. Imagini superbe din timpul Festivalului International de Teatru, Feeric Fashion Days, TIFF sau Targului de Craciun au fost completate de cadre puternice obtinute la diferite evenimente ce au marcat Sibiul in anul precedent, deschiderea autostrazii Sibiu – Orastie, tumultul politic sau miscarile de protest ale anului 2013.

Ca o noutate, cea de-a sasea editie a Focus Sibiu a adus o noua sectiune in expozitie, sectiunea multimedia. Bogdan Brylynski a realizat un reportaj video si doua filme care prezinta anul cultural 2013, unul dintre ele intr-o varianta extinsa, iar celalalt, in varianta comprimata. „Sibiu 365” este numele principalului film care uneste peste 50 de evenimente culturale cu importante evenimente de presa intr-un rezumat al anului 2013.

Pe langa retrospectiva devenita oarecum clasica dupa alte cinci editii, in cea de-a sasea editie, cei doi fotografi au revenit la traditionala fotografie alb-negru pentru o sectiune dedicata reportajului foto. 12 fotografii prezentand doua subiecte diferite au readus emotia constrastului simplu, de baza, dezvoltand imagini puternice in care subiectul si compozitia sunt in prim plan.

Fotografiile celor sase editii Focus Sibiu pot fi vazute pewww.focussibiu.ro sau pe paginawww.Facebook.com/FocusSibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.