“Fiul lui Saul” a castigat MECEFF 2016

Aseara, 3 septembrie, s-a incheiat cea de-a sasea editie Medias Central European Film Festival (MECEFF) „7+1”, unicul festival de film competitiv si tematic dedicat tarilor central europene.

premiere MEFEFF 2016_2

Pentru concentrarea extrem de cinematica si tulburatoare asupra periplului unui om distrus, cu scopul de a salva sufletului unui baiat, in lagarele mortii ale Germaniei naziste. Pentru revelarea profunzimii in particular si pentru gasirea unei perspective noi asupra unei povesti vechi. Fiul lui Saul incendiaza abordarile cinematografice mai conventionale ale acestei istorii des spune, pentru a lasa in urma un carbune de uimire, durere si intelegere noua, care, cu putin noroc, ne poate marca putin pe toti, la fel cum i-a marcat pe membrii juriului”, spun orgabizatorii despre “Fiul lui Saul”, care a castigat premiul pentru cel mai bun film.

premiere MEFEFF 2016_1

In cadrul ceremoniei de inchidere, James Ulmer, redactor la New York Times, editor si cronicar pentru revista online Cinema Without Borders si Presedintele Juriului; Ileana Popovici, actrita de film, ilustrator muzical, interpret de muzica usoara, jazz si bossa nova, realizator şi prezentator de emisiuni la TVR si TVR International; Mihai Fulger, redactor sef al Arhivei Nationale de Filme a Romaniei si Calin Stanculescu, critic de film, traducator si autor al unor carti de cinema, au decis ca cei mai buni dintre cei mai buni au fost urmatorii:

  • Cea mai buna interpretare: Janusz Gajos pentru rolul din Trupul / Body (Ciało), Polonia;

  • Cea mai buna regie: Radu Jude, pentru filmul Aferim!, Romania;

  • Cea mai buna imagine: Mitja Licen, pentru filmul Copacul / The Tree (Drevo), Slovenia-Italia;

  • Cel mai bun film: Son of Saul (Saul fia), Ungaria.

premiere MEFEFF 2016_3

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.