Festivalul Tarafuri si Fanfare, editia a XI-a

Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu si Asociatia Miscarea de Rezistenta, in parteneriat cu Asociatia Culturala „Arhetipuri: datini, muzica, rost”, organizeaza in perioada 10-11 septembrie a.c., cea de-a XI-a editie a Festivalului Tarafuri si Fanfare.

festival taraf si fanfara_2

Sambata si duminica, vizitatorii Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului vor redescoperi istorisiri cu totul speciale din lumea satului de ieri, pastrate cu grija, peste ani, de batrani muzicanti veniti aici din toate colturile tarii.

Incepand cu ora 12, la scena de pe lac si la Targul de tara, vor sustine prestatii pe viu Taraful din Babiciu (Olt), Nea Titi Burcea, lautarul din Baduleasa (Teleorman), Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Turnisor (Sibiu), Mihai si Firuta Moldovan, de pe Valea Idicelului (Mures), Fluierasii din Polovragi (Gorj) si tinerii sibieni “Fluier verde”. In acelasi cadru vor sustine ateliere mestesugari traditionali cum sunt Daciana Ungureanu (arta decorativa, Gorj), George Dumitru (test, Teleorman), dar si mesteri care construiesc instrumente muzicale.

festival taraf si fanfara_1

Totodata, Comunitatea din Vinerea va sosi in Dumbrava cu multe povesti: din „Campul Painii”, despre randuiala, port, joc, gastronomie. Din acest an, Festivalului Tarafuri si Fanfare i se alatura si Doina Lavric Parghel, a carei voce emotionanta, insotita de sunetul cobzei sale si de povesti arhaice aduse de pe plaiuri bucovinene, va completa imaginea satului de odinioara. 

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

12 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.