Festivalul Hameiului din Transilvania

Festivalul Hameiului din Transilvania (Transylvania Hop Fest), aflat la prima editie, se va desfasura in perioada 6-8 septembrie in municipiul Sighisoara, una dintre cele mai cunoscute si potente zone turistice ale Romaniei.

Festivalul Hameiului Sighisoara

Evenimentul se doreste a fi un ”SeptemberFest” al Transilvaniei, unde berea, traditia si distractia sa se impleteasca fericit pentru cei care vor trece pragul Cetatii Medievale din Sighisoara. Doritorii vor avea parte, pe langa berea de calitate, produsele mestesugarilor locului, mancarea traditionala germana si de spectacole a unor trupe rock si artisti folk de marca, la nivel international, national si local. Vor sustine concerte  Alternosfera, Rezident Ex, Byron, Luna Amara, Grimus, Fara Zahar, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Adrian Ivanitchi, Ana Maria Georgescu, Rotilos. Concertele vor avea loc pe doua scene: una in Piata Mare din Cetatea Medievala iar cealalta in zona Centrul istoric de jos.

Festivalul se vrea a fi continuatorul unor traditii transilvane milenare, cea a cultivarii hameiului si a producerii berii. Cultivarea hameiul este atestata documentar in Transilvania inca din secolul XV-lea, de catre sasii stabiliti in zona Sighisoarei. Exista chiar si o legenda prin care, insusi domnitorul valah Vlad Tepes (Dracula) care s-a nascut si a trait in cetatea Sighisoarei, ar fi avut un aport la cultivarea intensiva a hameiului.

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.