„Festivalul Datini” la Sighisoara

Pentru iubitorii de folclor recomand in acest sfarsit de saptamana Festivalul Datini. Evenimentul este gazduit de cetatea Sighisoarei si organizat din anul 2007 de  Asociatia LCS Speranţa. Festivalul  are ca obiectiv stimularea tinerilor care promoveaza folclorul romanesc precum si gasirea unor modalitati concrete de transpunere scenica a obiceiurilor populare romanesti. Festivalul se va desfasura sambata si duminica la sala Mihai Eminescu. Pentru sambata a fost inclusa in program de la ora 16.00 preselectia propriu-zisa urmata la ora 18.00 de repetitia cu solistii admisi in concurs.
Acompaniamentul in prima zi a festivalului Datini  va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „MURESUL”. A doua zi, mai precis duminica de la ora 16.00 va avea loc concursul propriu-zis sectiunea: solisti vocali. In programul artistic au fost incluse pentru duminica ansamblurile : „TARNAVA” ( Vanatori) si Ansamblul „ROMANASUL” ( Albesti-Saschiz). In Gala Laureatiilor vor sustine recitaluri : POSTA NICOLAE, MARCEL PARAU, NICOLAE MOSORA, Grupul vocal „STEJARUL” ( Danes),  COSTEL POPA si Grupul vocal „STEFAN BACIU” ( Nades). In finalul spectacolului va fi sustinut un recital extraordinar de catre cunoscuta interpreta MARIA CIOBANU.

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.