Feeric Fashion Days Sibiu: Prezentarea mediesencei Andra Handaric

Prima zi a festivalului Feeric Fashion Days la Sibiu s-a incheiat in Feeric Venue, unde Andra Handaric a prezentat o colectie mixta.  Medieseanca a impresionat aseara atat prin punerea in scena, cat si prin detalii. Toate piesele colectiei au fost de culoare neagra, iar prezentarea s-a desfasurat in sunet de toaca.

Andra Handaric_1

Andra Handaric este un tanar designer din Medias, care, in urma studiilor la IED Barcelona, a obtinut un Bachelor’s Degree in design vestimentar de la Westminster University London. Colectia de absolvire „Argat”, o colectie exclusiv conceptuala, chestioneaza ideea de identitate culturala în contextul globalizarii. Aceasta devine finalista in cadrul competitiei Modafad T_project Fashion Awards, fiind considerata un act de pionierat al mostenirii culturale a designerului in contextul international in care este prezentata.

In urma studiilor, Andra este selectata pentru un internship in studioul designerului Gareth Pugh in Londra, unde se perfectioneaza, realizand piese vestimentare destinate unor personalitati precum Lady Gaga.

Andra Handaric_2

Cu studii anterioare în Arte Frumoase la Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca si École Supérieure d’ Art et design Saint–Étienne in Franta, ea exploreaza constant granitele dintre arta si moda, fiind inspirata din arta contemporana si din spiritualitatea si cutumele est-europeane.

Recent intoarsa in Romania, Andra lanseaza Isihia-A Manifesto for the spirit, o prima colectie prêt-à-porter care cauta sa releve valoarea spirituala in raport cu un mediu auster/monastic. Colectia este inspirata din solemnitatea straielor monahale, pornind de la conceptul de acoperire fizica si descoperire launtrica, in contextul contemporan in care „Totul se masoara in functie de valoarea lui de expunere” si „Totul e intors in afara, dezvaluit, dezgolit, dezbracat si expus”. (Byung-Chul Han)

“Chipul uman este investit cu valoare cultica, devenind singurul canal de comunicare cu exteriorul, iar haina devine adapost, invelis, in spatele caruia spatiul ludic, misterul recastiga sens. Isihia este o provocare la introspectie si la contemplare intr-o lume dominata de imagine si exhibitionism. Este un manifest pentru reevaluarea sinelui si a ceea ce comunicam prin vestmantul contemporan”, mi-a spus Andra, dupa prezentarea de aseara. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

35 de comentarii


  1. Doamne ce rupt sunt de toate festivităţile mondene. Am îmbărtânit ce mai. Da la o frumoasă medeşancă, ori cât aş fi de bătrân, şi prin nu ştiu câte dioptrii, tot m-aş uita. Felicitări tuturor !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.