Eveniment dedicat doctorului Octavian Fodor

Centenarul dr. Octavian Fodor este un proiect organizat de Asociatia Culturala ”Mediasul Nostru” in colaborare cu Casa Gazelor Naturale, Liceul Teoretic St. L. Roth si FDGR Medias cu prilejul implinirii a 100 de ani de la nasterea medieseanului Octavian Fodor. Medic de profesie,  Octavian Fodor a fost membrul titular al Academiei Romane si autorul a peste 500 de lucrari de specialitate  dar si un pasionat de literatura.

Centenar dr Octavian Fodor

Evenimentul va avea loc in data de 17 octombrie, de la orele 11:00, la Casa Gazelor Naturale chiar in ziua in care Fodor ar fi implinit varsta de 100 de ani. Cu acest prilej se vor prezenta detalii din viata si cariera medicului caruia in data de 5 octombrie 1992, Consiliul Local Medias i-a conferit postmortem titlul de Cetatean de onoare al Municipiului Medias. 

“Octavian Fodor a fost o personalitate complexa, multilaterala, un profesor in adevaratul sens al cuvantului, un om de o vasta cultura, prezenţa de prima marime in viaţa spitaliceasca, in Universitate, in viaţa culturala si cea sociala. O insiruire de titluri ar putea sugerea complexitatea preocuparilor sale: profesor, membru al Academiei de Medicina si al Academiei Romane, rector, presedinte al Societaţii Romane de Gastro-enterologie, presedintele filialei Cluj al Academiei, membru a numeroase organizaţii stiinţifice si redactor sau membru in diferite comitete editoriale din strainatate si din ţara, publicist constant in revistele literare, deputat etc, etc. Si cu toate acestea de o modestie exemplara: la telefon se prezenta derutant doctorul Fodor iar pe piatra de mormant a dorit sa fie inscriptionat doar Octavian Fodor – medic, fara nici un alt titlu sau adaos “ scria in anul 2004 un apropiat al medieseanului, dr. Oliviu Pascu. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.