Eveniment aniversar ”Constantin Ioan Motas – 130 de ani de la nastere”

Evenimentul aniversar ”Constantin Ioan Motas – 130 de ani de la nastere” va avea loc in data de 30 mai 2017, de la ora 13.00, la Casa Gazelor Naturale si este organizat in colaborare cu Asociatia Culturala ”Mediasul Nostru”.

Programul manifestarii va debuta cu prezentarea lucrarii ”O viata de lupta – Constantin Ioan Motas” de catre domnul dr. ing. Dumitru Chisalita, Seful Centrului de Documentare si Informare Gaze Naturale. Apoi, domnul Mircea Hodarnau, presedinte al Asociatiei ”Mediasul Nostru” va vorbi celor prezenti despre ,,Aniversarile Medias – 750 de ani”.

Invitati vor fi si elevi ai Scolii Gimnaziale ”Constantin Ioan Motas”, care vor prezenta proiectul Power Point ”Constantin Ioan Motas – un model pentru scoala noastra”- proiect realizat de catre elevii Alexandru Bacila si Florin Bleahu din cls a VIII-a C; participa elevii clasei a – VI-a C – profesori insotitori: Anelia Ivas, director, Delia Grosaru, director adjunct.

Domnul ing. Liviu Pintican- Juga va prezenta lucrarea ,,Industria gazelor, oglindita in filatelia romaneasca” si va oficia lansarea unei stampile aniversare si a unui plic special, realizate de catre Cercul Filatelic Medias, ambele dedicate acestei aniversari.

Constantin Ioan Motas a fost primul director general si promotor al industriei gaziere din Romania, implinindu-se, in acest an, 130 de ani de la nasterea sa, pe data de 3 iunie 1887. Evenimentul se inscrie pe linia manifestarilor dedicate aniversarii, in 2017, a 750 de ani de atestare documentara a burgului medieval Medias.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.