Emil Muresan si Simbolul Pacii

O lucrare a sculptorului Emil Muresan a fost montata de curand in Medias. Sculptura medieseanului intitulata “Simbolul Pacii” a fost amplasata in urma cu cateva zile la intrarea in Cimitirul Ortodox. Macheta lucrarii a fost realizata in 1985 iar un an mai tarziu a avut loc turnarea in mozaic in curtea Muzeului Municipal Medias.

Evenimentele din 1989 au dus la abandonarea amplasarii “Simbolului Pacii” lui Emil Muresan  iar acum dupa peste  20 de ani cu ajutorul familiei Veascan lucarea a fost finalizata si amplasata. Cu peste 60 de ani de cariera, Emil Muresan are parte in fiecare saptamana de vizita turistilor care aleg sa isi petreaca o ora la Medias , vizitand galeria de peste 200 de lucrari, majoritatea dintre ele realizate din panza de paianjen.

Mai jos poti vedea un film realizat de Razvan Togan pe aceasta teama.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.