Mediesean portretizat de o principesa

Bust Emil Muresan 1957

Zilele trecute am trecut pe la atelierul  Emil Muresan. Cu aceasta ocazie am descoperit un bust al artistului realizat in anul 1957 de principesa Alexandrescu. Dupa spusele artistului, principesa se afla in dominciliul fortat la Medias si amandoi s-au cunoscut la fosta fabrica de caramida,  de unde se aprovizionau cu materie prima pentru lucrarile lor. Cu aceasta ocazie principesa a fost de acord sa ii realizeze un bust lui Emil Muresan care avea atunci varsta de 27 de ani.

Emil Muresan_2

De aproape 5 ani atelierul sau este vizitat anual de circa 150 de turisti straini care sosesc la Medias prin intermediul unei agentii de turism ce a semnat un contract de colaborare cu medieseanul care realizeaza opere de arta din panza de paianjen. Artistul mediesean implineste in acest an 60 de ani de activitate.

Emil-Muresan39
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.