Elevii promoveaza Mediasul

Schimbul de experienta dintre clasele a X-a mate-info germana din Liceul „St.L.Roth”, Medias si clasa a X-a din gimnaziul ” bei St. Michael”, Schwabisch Hall, desfasurat in perioada 28 septembrie – 5 octombrie a.c., in Medias, a avut mai multe obiective: cunoasterea orasului Medias de catre grupul german, excursii la Sibiu, Sighisoara, Alba Iulia, pentru ca nemtii sa viziteze cateva dintre orasele transilvanene de interes turistic si  realizarea unui proiect.

schimb de experienta romano german

Proiectul are trei teme: o pagina facebook in limbile romana si germana, care sa promoveze turistic orasul Medias, un grup facebook dedicat schimbului, in care elevii si profesorii participanti la schimb anul acesta si in cei precedenti sa-si exprime opiniile referitoare la cele traite in timpul schimbului, sa posteze fotografii etc, si a treia tema: crearea a doua brosuri turistice despre Medias, in limbile romana si germana.

Proiectul, condus de catre profesorii Lupitu Cristian si Chiriac Mihai, din partea romana si Holzl Stefan, Maetz Mischa din partea  germana, a fost o reusita. Pagina facebook si grupul facebook sunt inca in lucru, se pot completa inca cu multe informatii, iar brosurile realizate au fost tiparite si impartite profesorilor si elevilor implicati in schimb.

“Scopul acestui schimb de experienta e, practic, cunoasterea de catre ambele parti a culturii, a istoriei, a traditiilor celor doua orase, a celor doua tari. E foarte important, mai ales pentru copii de varsta elevilor implicati (15, 16 ani), sa vada ca atat elevii romani, cat si cei germani au preocupari asemanatoare, studiaza aproximativ aceleasi materii, asculta aceeasi muzica, vizioneaza aceleasi filme, se distreaza in acelasi mod. E bine, pentru ca ambele parti pot vorbi despre aceasta experienta (din Schwabisch Hall si Medias) cu oameni din tara lor si pot astfel realiza o privire in cultura, istoria, modul de viata a celeilalte parti. Speram ca, si pe viitor, acest schimb de experienta sa continue”, spun profesorii celor doua clase.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

21 de comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.