Dumitru Chisalita a lansat volumul “Un secol de transport gaze naturale”

Medieseanul Dumitru Chisalita si-a lansat zilele trecute o noua carte. Lansarea volumului “Un secol de transport gaze naturale” a avut loc in data de 3 iulie la Energy Policy Group (EPG)  in Bucuresti. Carte de 217 de pagini, publicata la editura Universitatii Transilvania, din Brasov, contine informatii, harti, fotografii si desene tehnice ilustrand inceputurile transporturilor de gaze naturale in tara noastra.

EPG-Chisalita-5
Foto credits : energynomics.ro

Puiu Chisalita metioneaza ca “in acesti 100 de ani de istorie, au fost 50 de ani in care toata munca a fost facuta prin forta bruta si inventivitate; inainte de introducerea echipamentelor mecanizate, totul s-a facut cu forta bratelor si taria sufletelor”. Sper sa avem parte si la Medias de o lansare a volumului cu numarul 15 din colectia autorului. Pana atunci un fragment poti citi aici

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

4 comentarii


  1. Sincere felicitari. Se acopera inca un gol din istoria romaneasca a gazelor naturale.Dupa 1909 cand s-a descoperit gazul metan, Centenarul realizarii conductei Samasel – Turda este al doilea maret eveniment al industriei gaziere romanesti. Daca alte tari s-ar fi putut mandri cu asemenea aniversari, marile companii de gaze ar fi organizat actiuni de amploare pentru a marca aniversarea respectiva. La noi conducerea TransgazSA nu a avut in vedere nici o intentie de a sarbatori un asemenea Centenar. Cu atat mai maret este efortul prietenului si colegului meu PuiuChisalita de a face cunoscut celor de azi ce s-a realizat acum 100 de ani. Sper sa ajunga cat mai multe volume peste Carpati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.