Drumul Salvador Dali in bisericile fortificate

Sibienii si turistii din zona pot vedea, incepand de azi, o expozitie speciala. Din 13 septembrie pana in 31 octombrie a.c., in regiunea bisericilor fortificate este deschis Drumul Salvador Dali. Litografiile din „Biblia” lui Salvador Dali vor putea fi vazute in cinci biserici fortificate din Cisnadioara, Cisnadie, Avrig, Carta şi Cincsor. Actiunea face parte dintr-un proiect numit „Drumul Salvador Dali in bisericile fortificate”, care va fi deschis cu un vernisaj, pe 12 septembrie a.c., in biserica din Cisnadioara.

Drumul Salvador Dali

Cele cinci parti ale expozitiei pot fi vizitate cu un singur bilet de intrare (adulti 20 lei, elevi si studenti 10 lei). Grupurile de peste zece persoane beneficiaza si ele de reducere. Biletele se gasesc la fiecare dintre cele cinci  locuri, dar si in Sibiu, Piata Mica nr. 16. Kultours City  Info (Casa Luxemburg).

  • Primul loc din Drumul Salvador Dali este Cisnadioara. Dupa vernisajul ce are loc aici in 12 septembrie, din 13 septembrie litografiile de la Creatie pana la Exod vor putea fi vazute in Biserica Baroca din sat. Programul este insa redus, fiind deschis doar o ora zilnic, de la 17:00 la 18:00.
  • Al doilea spatiu Salvador Dali este cetatea din Cisnadie. Ea gazduieste litografiile din Psalmi, Cartea Cantarilor si din Profeti. Ele pot fi vazute zilnic intre orele 10:00 – 13:00 si 14:00 – 18:00 in Salonul Cultural din cetate.
  • Al treilea spatiu Salvador Dali este Avrig. Aici vor fi expuse litografiile de la Buna Vestire la Predica de pe Munte. Puteti sa le vedeti zilnic, intre orele 10:00-18:00, in cladirea principala a resedintei de vara a Baronului von Brukenthal, unde una din sali a fost renovata special pentru a gazdui aceasta expozitie.
  • Al patrulea loc Salvador Dali este Carta. Aici puteti vedea litografiile de la Potolirea Furtunii pana la Cina cea de Taina. Il gasiti pe Dali in spatiile de muzeu ale Manastirii Carta zilnic, intre orele 10:00 si 18:00.
  • Al cincilea spatiu Salvador Dali este Cincsor. Aici puteti vedea litografiile de la Patimile lui Hristos la Pogorarera Sfantului Duh. Le gasiti in scoala art nouveau de langa biserica fortificata, zilnic intre 10:00 si 18:00.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.