Doua expozitii temporare la Muzeul Municipal Medias

Muzeul Municipal Medias prezinta in aceasta vara doua expozitii temporare. Expozitiile vor fi deschise la sediul din str. M. Viteazu, Nr. 46, in perioada  iulie – septembrie, 2014.

 mader

Prima expozitiei intitulata „Monumente si peisaje mediesene” cuprinde unele dintre cele mai valoroase lucrari de arta din patrimoniul muzelui nostru si etaleaza o serie de tablouri realizate între anii 1855 – 1970 care surprind diferite aspecte ale unor monumente istorice din Medias, precum si peisaje citadine sau din natura. Multe dintre aceste opere sunt semnate de artisti renumiti, atat pe plan local cat si national, dintre care îi amintim pe Hermann Mader, Pavel Majoran, Ioan Munteanu, Franz Wendler, Wilhelm Kamner si altii.

 hans-hermann

Cea de-a doua expozitie, intitulata „Calatorii cu sevaletul. Fascinatia artei” prezinta o parte a lucrarilor care au intrat în patrimoniul Muzeului din Medias în urma numeroaselor expozitii individuale sau de grup organizate .Creatiile prezentate în cadrul acestei expozitii fac parte din portofoliul unor artisti de prestigiu national si chiar international, precum Hans Hermann, Ioan Constantinescu, Ioan Cacovean, Eva Lukacs-Solymossy, Ioan Sarlea, Marius Ciobanu, Emil Muresan si altii. Lucrarile expuse prezinta o tematica diversa ce cuprinde imagini si impresii din calatoriile pictorilor, dar sunt reprezentative pentru stilul aparte al fiecaruia dintre ei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.