Donatie a Asociatiei Locului Natal Medias

Cu ocazia vernisajului expozitiei „Muzeul Alt Mediasch”, care a evocat inceputurile muzeului comunitatii sasesti din Medias, Asociatia Locului Natal Medias a donat Muzeului Municipal Medias doua portrete ale unor personalitati de seama din istoria acestui muzeu: Carl Martin Römer si Fritz Auner.

Nepotul Wilfreid Römer si stranepoata Gertrud Servatius-Hager. Credit foto: Muzeul Municipal Medias

“Profesorii liceului sasesc din Medias Carl Martin Römer si Ludwig Binder pot fi considerati fondatori ai muzeului, caci de la ei a pornit, la inceputul sec. XX, ideea de a strange marturiile materiale ale istoriei comunitatii sasesti, inante ca ele sa se piarda intr-o epoca in deplina modernizare. Dat fiind ca nu s-a pastrat nici un portret al lui Ludwig Binder, am ales portretul farmacistului Fritz Auner, care a avut merite deosebite in aranjarea expozitiei muzeului”, spune Hansotto Drotloff.

La vernisaj au participat si doi descendenti ai lui Carl Martin Römer: nepotul Wilfreid Römer si stranepoata Gertrud Servatius-Hager.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.