Doi medieseni au reusit sa escaladeze un varf din Himalaya

Doi medieseni au reusit sa escaladeze un varf din Himalaya. Adrian Andone si Ioan Manta si-au planificat o expeditie in premiera pentru orasul de pe Tarnava Mare si au reusit sa ajunga pe varful Imja Tse (Island Peak), cu o inaltime de 6.189 metri.

Foto: Adrian Andone

Escaladarea varfului a avut loc in data de 24 octombrie a.c., a durat peste opt ore si a fost foarte solicitanta. La intoarcerea pana la tabara de baza, unde exista semnal de telefon, mediesenii au facut trei zile. “A fost cel mai greu munte pe care l-am urcat vreodata”, mi-a spus Andone la telefon.

Imja Tse este unul dintre principalele varfuri pe care poti urca in Everest, o regiune impresionanta, cu o fata inghetata – fata de vest, unde este situat Ghetarul Lhotse. Peisajul este superb, cu varfuri inconjurate de ghetari, manastiri antice si, bineinteles, fascinanta cultura si traditie a serpasilor. Tabara de baza a Everestului este cea mai populara destinatie de aventura din Nepal Himalaya. Primii care au deschis ruta pe Everest, in mai 1953, au fost Sir Edmund Hillary si Tenzing Norgay.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.