De azi ai Feeric Fashion Days la Sibiu

De azi si pana in 30 iunie, Sibiul redevine capitala nationala a modei. 25 de designeri romani si straini vor prezenta, timp de sase zile, cele mai noi tendinte in moda europeana in cea de-a sasea editie a Feeric Fashion Days. Cel mai mare festival de moda din Romania aduna in Sibiu nume importante ale modei. Adina Buzatu, Natalia Vasiliev, Evgheni Hudorojcov, Bianca Popp, Erika Lopez sau Ana Maria Galan si multi alti designeri de talie internationala au pregatit colectii spectaculoase pentru prezentarile de moda de la Sibiu.

Sebastian Marcovici (22)

Pe langa cele doua seri de Gala, din 29 si 30 iunie, ce vor avea loc pe pasarela suspendata din Piata Mica, designeri romani si straini vor prezenta individual colectii inedite, in ton cu locul de desfasurare. „Prezentarile de moda din Feeric Fashion Days sunt atipice in lumea modei tocmai pentru ca se petrec in spatii neconventionale. Frumusetea creatiilor este dublata de atmosfera fiecarui spatiu de prezentare. Am insistat pe contrastul dintre piesele de colectie si spatiu in fiecare dintre aceste prezentari individuale”, spune Mitichi, creatorul Feeric Fashion Days.

Adina Buzatu, unul dintre cei mai cunoscuti stilisti romani va prezenta, in 29 iunie, o noua colectie de imbracaminte masculina in decorul fantastic al Palatului de vara al baronului Samuel von Brukenthal din Avrig. Dupa prezentarea din tramvai de anul trecut, Bianca Popp revine cu o noua prezentare complet atipica. Tot in Palatul Brukenthal din Avrig, Bianca isi va prezenta noile creatii intr-un spectacol acvatic. Modelele vor defila prin apa, pe cursul paraului din curtea Palatului. „Eu fac haine pentru fetele de orice varsta care nu vor sa se intalneasca cu alte fete imbracate la fel in nicio circumstanta. Fac haine pentru fetele care urasc uniformele si care continua sa creada ca ele sunt altfel decat restul lumii”, spune Bianca Popp despre noua ei colectie.

FFD str Cetatii - Sebastian Marcovici

Dupa ce anul trecut a prezentat la Feeric Fashion Days doua colectii, Natalia Vasiliev revine la Sibiu cu o prezentare de gala si o prezentare individuala cu influente medievale, pe Pasajul Scarilor, in data de 28 iunie. Cu studii la Milano, un master si un doctorat in arta modei, Olimpia Dobrota are in fata o mare provocare pentru prezentarea individuala din Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Fiecare dintre cele 20 de fotomodele va prezenta piesele colectiei in cate o curte traditionala iar participantii la prezentare vor trece pe la fiecare, intr-un alai de nunta cu lautari.

Joi, in 27 iunie, designerul sibian Anca Stanila revine la Feeric Fashion Days dupa aparitia din prima editie a festivalului. Noua colectie Anka`s va fi prezentata intr-un decor cu totul si cu totul special, in Bazilica Cetatii Cisnadioara. Vineri, in 28 iunie, Feeric Fashion Days il primeste pentru prima data pe designerul sarb Pedja Naric. Pedja este unul dintre designerii de top din Serbia iar prezentarea sa individuala va avea loc in fabrica de dropsuri Feleacu a grupului Boromir. Liniile de productie vor fi functionale in timpul prezentarii.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Parteneri principali: Ford, Boromir, Wella, Peroni, Pepsi, Kessler.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.