Dascalii medieseni, in Cetatea Mosna

Scoala Gimnaziala ”St. L. Roth” din Mosna a gazduit joi, 19 mai a.c., Cercul Pedagogic al cadrelor didactice de la clasa a II-a, din cadrul unitatilor scolare din Medias si zona Medias. Detalii despre eveniment am primit de la Sanda Briciu.

Vizita Mosna

”Doamna profesor Micu ne-a prezentat o activitate filmata, pe care a desfasurat-o cu elevii: ,,Piramida alimentelor”. Exercitiile si jocurile despre mancarea sanatoasa au fost interesante, interactive si desfasurate cu placere de elevi. Mi-a atras atentia vocea blanda a doamnei Micu si tactul pedagogic, pe care ne-a demonstrat ca-l are din plin. La finalul discutiilor, toate am ajuns la aceeasi concluzie: lectia si-a atins toate obiectivele propuse. Felicitari, doamna invatatoare, si cat mai multe activitati de acest fel!

A urmat apoi o interesanta lectie de istorie. Am vizitat cetatea, avand in domnul director Sotropa un excelent ghid, care ne-a vorbit atat de frumos despre cetate si, implicit, despre Mosna. Ne-a prezentat unele aspecte geografice si istorice legate de aceasta localitate.

Vizita_Mosna

Am vizitat Biserica ”Sfanta Maria”, care este ,,una dintre cele mai frumoase si mai impunatoare biserici hala” din zona Tarnavelor si din intreaga Transilvanie. Am retinut ca ,,la umbra batranelor ziduri, se povesteste despre vrednicia oamenilor care au insotit sute si sute de ani istoria Transilvaniei si istoria locului”.

La finalul vizitei noastre prin cetate, am avut parte de o alta surpriza. Am ajuns in turn, in incaperea in care uriase table de slanina si carnati subtirei stateau agatati in cuiele din grinda, ca hainele de sarbatoare pe umeras. Pe mese ne asteptau, vesele, multe rosioare, alaturi de gratioasele cepe verzi. Felicitari organizatorilor! Sunteti o echipa de nota 20. Cu siguranta o sa revin la CETATEA din MOSNA!”

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

14 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.