Cursuri de restaurare organizate de Fundatia „Printul de Wales” Romania

Fundatia „Printul de Wales” Romania ajuta la reconstructia, conservarea  patrimoniului si a satelor sasesti din Transilvania. Ieri am avut placerea sa il cunosc pe Henry Rumbold, mesterul zidar adus in Romania de Printul Charles.

interviu Henry Rumbold

L-am intalnit pe mester in biserica-cetate din comuna Bunesti, judetul Brasov, unde se desfasoara o Scoala de vara, la care participa studenti la arhitectura din Anglia, Scotia, Statele Unite ale Americii si China. Studentii invata, prin intermediul cursului organizat de Fundatia „Printul de Wales”, cum sa restaureze cladiri vechi, folosindu-se de materiale si metode traditionale.

La cei 72 de ani ai sai, Henry lucreaza cu placere in Romania, de aproape 15 ani si, pana la finalul acestui an, zeci de tineri din Romania si strainatate vor avea ocazia unica de a invata secretele restaurarii de la mesterul zidar adus in Romania de mostenitorul Coroanei Britanice. 

Comentarii
Posted in ,

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

10 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.