CSU Sibiu – 20 de ani de la primul titlu national

Gloriile baschetului sibian revin, in 4 iulie a.c., pe parchet si vor rememora cea mai importanta fila din istoria sportului sibian de echipa – obtinerea primului titlu de campioni nationali de catre CSU Sibiu.

CSU SIBIU

CSU Forest Sibiu, echipa sibiana de baschet, castigatoarea titlului de campioana nationala in 1995, condusa de pe banca tehnica de Mircea Vulc, se reuneste la Sala Transilvania din Sibiu, pentru a rejuca meciul care le-a adus atatea satisfactii. In urma cu doua decenii, CSU Forest Sibiu castiga al treilea meci, din cinci partide dramatice disputate in finala campionatului de atunci, impotriva Stelei Bucuresti si isi adjudeca primul titlu national din istoria sibiana a sportului de echipa. Cornel Alecu, Benny Pelger, Claudiu Muntean, Nelu Lefter, Bogdan Spanu, Gabi Viciu, Viorel Ciocian, Ovidiu Teleaba vor reimbraca echipamentul verde al echipei CSU Forest Sibiu si vor rejuca finala din 1995.

Adversari ii vor avea pe cei pe care i-au invins, in meciurile finalei din acele vremuri, respectiv pe jucatorii de la Steua Bucuresti din 1995, printre care Sorin Ardelean, Horia Paun, Adrian Voinescu, Stefan Lecca, Marius Doba, Dragos Barbu si antrenorul din acea vreme, Dumitru Lecca. Meciul, ramas emblematic in istoria baschetului sibian, se va rejuca in Sala Transilvania din Sibiu.

Meciul de legenda s-a jucat in vechea Sala Sportiva de langa Teatru, baschetbalistii sibieni reusind atunci o performanta notabila. Evenimentul va debuta la ora 17:30, cu o partida demonstrativa intre echipele de juniori ale CSU Sibiu, urmata de rejucarea finalei de acum 20 de ani, dintre CSU Forest Sibiu 1995 si Steaua Bucuresti 1995, de la ora 18:00. Intrarea este libera. Actiunea este cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Muncipiului Sibiu, prin Agenda Sportiva.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.