Conferinta cu tema „Istoria altfel – marturii inedite”

Asociatia Culturala „Mediasul nostru” si Casa Gazelor Naturale Medias organizeaza sambata, 25 aprilie a.c., ora 17, la Casa Gazelor Naturale Medias, Sos. Sibiului, nr. 5, conferinta cu tema „Istoria altfel – marturii inedite”.

Invitati:

  • Radut Bilbiie, conferentiar universitar dr. – Academia Fortelor Terestre Sibiu: „O istorie sociala a presei romanesti”
  • Florin Sperlea, redactor-sef – saptamanalul „Observatorul militar”, editat de Ministerul Apararii Nationale: „O istorie sincera a Primului Razboi Mondial”.

Afis conferinte Mediasul nostru

Prelegerile vor fi urmate de lansarea volumului „Cinci pre(texte) de istorie a presei”, semnat de conf. univ. dr. Radut Bilbiie. Lucrarea include doua studii prezentate in congrese de istoria presei, revizuite si extinse, ramase nepublicate, si trei consistente interviuri de istorie orala cu persoane semnificative pentru lumea presei: profesorii Constantin Antip, Nestor Ignat si Pavel Tugui. Cele doua studii ample sunt consacrate comunizarii presei locale in primii ani ai puterii populare, respectiv emisiunii „Ora Armatei”, o productie Radio Romania.

 Bilbiie Radut Marian este Doctor „cum laudae“ in stiinte filologice (2003, Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti). Este consilier superior in Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si, din 2010, are gradul de conferentiar universitar la Academia Fortelor Terestre Sibiu. Este, de asemenea, membru in Juriul de Onoare al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP), vicepresedinte al Asociatiei Romane de Istoria Presei (ARIP) si membru al Uniunii  Ziaristilor Profesionisti. A semnat 13 carti de specialitate ca autor sau coautor, un Dictionar al jurnalistului de radio, numeroase articole si studii.

Florin Sperlea este istoric militar si jurnalist, doctor in istorie al Facultatii de Istorie a Universitatii Bucuresti(2003). A publicat mai multe volume de autor si in colaborare, dar si editii de documente. Este redactor-sef al saptamanalului „Observatorul militar”, editat de Ministerul Apararii Nationale, si membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania. 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.