Concursul national de ecologie “Generatia ECO-Terra” la Medias

Clubul Copiilor Medias in parteneriat cu Directia municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret prin Biblioteca municipala “St.L.Roth”, organizeaza maine, la ora 14.30 in Sala de conferinte a bibliotecii etapa  I “Arta plastica si decorativa” a Concursului national de ecologie “Generatia ECO-Terra” editia a-II-a, initiat si coordonat de profesor Gabriela  Morozan, concurs cuprins in CAERI 2013 pozitia 828, urmand ca cea de-a doua etapa a concursului  de prezentari “POWER POINT” sa se desfasoare in data de 20 mai 2013.

Amprenta.ecologica.Grupul.Milvus

Acest concurs isi propune sa antreneze un numar cat mai mare de elevi si cadre didactice in diverse actiuni ecologice care urmaresc educarea, formarea si dezvoltarea unei constiinte ecologice la copii si elevi, valorificand totodata si potentialul creativ al elevilor si copiilor prin organizarea unor activitati artistice si plastice care vizeaza exprimarea libera a elevilor.

OBIECTIVELE PROIECTULUI sunt :

  • Dezvoltarea dragostei fata de natura;
  • Cultivarea sensibilitatii artistice si a simtului estetic al elevilor;
  • Dezvoltarea abilitatilor necesare identificarii si investigarii problemelor de mediu in scopul participarii elevilor la rezolvarea acestora;
  • Stimularea expresivitatii si creativitatii elevilor;
  • Dezvoltarea constiintei ecologice si formarea unui comportament ecologic adecvat protejarii mediului si mentinerii unui echilibru ecologic;
  • Formarea unei atitudini ecologice active si responsabile care sa permita manifestarea unei conduite adecvate in relatia cu mediul, prin actiuni concrete de refolosire a deseurilor colectate;
  • Dezvoltarea relatiilor de colaborare intre diverse unitati scolare.

Concursul se adreseaza elevilor din ciclurile: primar, gimnazial si liceal, dar si cadrelor didactice care doresc sa-si dezvolte o atitudine responsabila fata de natura si doresc sa-si formeze un comportament ecologic de protejare a mediului inconjurator.

 

Etapa  I a concursului are ca tema “Planeta albastra  vazuta prin ochi de copil” si are urmatoarele sectiuni: desen-pictura, grafica, colaj, afise si postere, jucarii si obiecte din materiale reciclabile. La aceasta sectiune s-au inscris peste 80 de elevi din intreaga tara, iar jurizarea lucrarilor s-a facut pe categorii de varsta, pe clase si pe sectiuni.

 

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Un comentariu


  1. Această fotografie aparține al Asociației „Grupul Milvus” și nu are nici o legătură cu acest concurs. A fost luat de pe siteul asociației.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.