Chitaristul Waqas Ahmed şi-a lansat albumul „Doomsday Astronaut”

Waqas Ahmed este un chitarist pakistanez născut la 26 septembrie 1987, care de câţiva ani trăieşte în România la Sibiu. Waqas şi-a lansat azi, 14 noiembrie a.c., primul său album solo, intitulat „Doomsday Astronaut”. Materialul poate fi cumpărat de aici.

Ahmed a început să cânte la chitară în anul 2001. A fost inițial inspirat de trupe de heavy metal precum Black Sabbath, Metallica și Megadeth. La scurt timp după aceea, a descoperit muzica legendarilor Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen și John Petrucci. Acest lucru s-a dovedit a fi un moment decisiv în călătoria sa muzicală și a început să ia chitara mai în serios și a început să dedice mai mult timp studiului.

Primele formaţii cu care a cântat au fost din ţara natală. A început într-o formație numită Kain, care a avut un anumit succes în scena underground locală. Apoi s-a alăturat celor de la Orion și a lansat un album cu ei în 2007, intitulat „Angel of dust”.

După ce Orion s-a desființat, a fost unul dintre fondatorii trupei de metal progressive Odyssey, cu care a lansat două albume intitulate „Ghosts of yesterday” și „Crossroads to oblivion”. Orion a câștigat premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul Rafi Peer în 2006 şi a câștigat și o “bătălie” locală a trupelor.

Ambele formații la care a cantat Ahmed au devenit de referinţă pe scena muzicii underground pakistaneze. După ce o perioadă de timp a fost chitarist de sesiune pentru trupă experimentală de pop Overload, a mai colaborat cu alte proiecte, iar în anul 2014, s-a mutat în Europa.

În anul 2016 s-a aflat printre fondatorii trupei Alpha Q din Sibiu. Alpha Q a avut un anumit succes în scena underground românească și a câștigat, de asemenea, Posada Rock Battle of the bands în 2018. Waqas s-a despărţit de Alpha Q în 2019 și de atunci s-a concentrat pe cariera solo.

Un chitarist virtuos, cu o tehnică incredibilă și un simț al melodiei, Waqas Ahmed şi-a lansat azi albumul său instrumental de debut intitulat „Doomsday Astronaut” , împreună cu cei de la A for Aleph Records.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.