Cerc de lectura „A Christmas Carol” la Medias

 In cadrul cercului de lectura organizat de Club Rotaract Medias si Centrul de Limbi Straine Fun Study la Biblioteca Municipala Stephan Ludwig Roth, elevii claselor a IX-a si a X-a au citit ieri impreuna o versiune prescurtata a celebrei carti a lui Charles Dickens „A Christmas Carol”. Aceasta este cea mai faimoasa poveste de Craciun cunoscuta pana in prezent, Charles Dickens fiind proclamat de catre ziarul londonez „Sunday Telegraph” drept „omul care a inventat Craciunul”, intrucat prin povestirile sale a reinviat traditiile acestei sarbatori in familie.

 Christmas Carol Rotaract Medias

„Cartea reprezinta o lectie de viata pentru copii intrucat ii invata pe acestia sa fie omenosi, fiind o alegorie moralizatoare despre regret, schimbare, mantuire si recastigarea umanitatii pierdute. In urma lecturii, elevii au concluzionat ca spiritul Craciunului, peisajele iernii, mesele pline si atmosfera calda si vesela din mijlocul familiei reprezinta adevarata semnificatie a sarbatoririi Craciunului. Multumim pe aceasta cale eleviilor si profesorilor insotitori alaturi de care am redescoperit semnificatia Craciunului si doamnei Camelia Brezae, coordonatoarea Bibliotecii Stephan Ludwig Roth” spun reprezentantii Rotaract.

 Poze de la eveniment gasiti pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/RotaractClubMedias si concluziile eleviilor in urma lecturii, in limba engleza, le veti gasi in curand pe site-ul Clubului Rotaract Medias: http://rotaractmedias.org/.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.