Centrul de recuperarea neuromotorie “Pruncul Isus” (video)

Azi va prezint un videoclip de prezentare a CENTRULUI DE RECUPERARE NEUROMOTORIE „PRUNCUL ISUS” MEDIAS.

Prin intermediul proiectului SOLIDARITATE PENTRU DIZABILITATE, 40 de copii cu dizabilitati (0-18 ani), cerinte speciale educationale si afectiuni care necesita recuperare medico-sociala si psiho-sociala din municipiul Medias si localitați limitrofe primesc servicii de recuperare complexa si isi vor putea mentine si imbunatați starea de sanatate in cadrul CENTRULUI DE RECUPERARE NEUROMOTORIE PRUNUL ISUS MEDIAS, situat in Medias, str. 1 Decembrie, nr. 20A.

In cadrul proiectului, principala activitate este furnizarea de servicii de recuperare, care se desfasoara zilnic la sediul proiectului in regim ambulatoriu. In functie de planul individual de interventie, fiecare beneficiar este programat pentru sedintele de terapie. Zilnic sunt programati pana la 15 copii.
Specialistii centrului incearca, in masura posibilitatilor, sa compatibilizeze programul de recuperare a beneficiarilor, astfel incat diferitele tipuri de sedinte de recuperare sa se succeada pe durata aceleiasi zile. Echipa de lucru: un asistent social, doi kinetoterapeuti, un psiholog, un logoped, un educator, un lucrator social.

Serviciile furnizate:

  • Asistenta sociala
  • Consilire psihologica/psihosociala, Psihoterapie
  • Logopedie, Ludoterapie
  • Kinetoterapie, Masaj
  • Terapie prin stimulare senzoriala, Integrare senzoriala
  • Terapii de relaxare
  • Ajutor material, serbari, activitati de socializare in parteneriat sau publice.

“In urma unei analize concrete realizata pe cazurile inregistrate la Centrul de Recuperare “Pruncul Isus” Medias, am constatat ca cele mai afectate familii ale beneficiarilor nostri sunt cele aflate in situatia in care unul dintre parinti este asistent personal al copilului cu handicap, sau familiile in care unul sau ambii parinti nu-si gasesc un loc de munca, desi sunt disponibilizati de multa vreme, asta in situatia in care costurile pentru ingrijirea unui copil cu dizabilitati raman aceleasi indiferent de schimbarile survenite la nivelul familiei”, spune Adelina Biris , manager proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *