Cel mai frumos cadou de Crăciun: o inimă sănătoasă

Zilele acestea, Mihai, 12 ani, a primit cel mai frumos cadou de Crăciun: o inimă sănătoasă. Mihai, care locuieşte într-un sat din judeţul Dâmboviţa, fusese diagnosticat de la naştere cu suflu sistolic. Medicii i-au spus că sunt şanse ca malformaţia sa cardiacă să dispară cu vârsta, dar din păcate, aceasta s-a agravat. Părinţii lui au simţit că starea lui se înrăutăţea şi au continuat investigaţiile.

Recent, Mihai a fost diagnosticat cu stenoză aortică, o îngustare a valvei aortice, care produce reducerea sau chiar blocarea fluxului de sânge de la inimă în artera principală către corp (aorta).

În contextul pandemiei Covid19, operaţia lui Mihai nu şi-a găsit locul sperat pe listele de aşteptare ale copiilor cu malformaţii cardiace.

O echipă chirurgicală formată din dr. Victor Costache (Spitalul Sf Constantin din Braşov) şi dr. Dr. Cristian Bulescu (Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti) s-a mobilizat şi i-a reparat inima lui Mihai.

Părinţii acestuia neavând posibilităţi financiare, intervenţia a fost posibilă datorită sprijinului Fundaţiei Polisano.

Atât pentru noi, cât şi pentru familia lui Mihai, reuşita acestei operaţii a fost un cadou nepreţuit.

În ianuarie plănuim să reparăm alte inimioare, de aceea vă rugăm să continuaţi să ne ajutaţi să facem bine.

Modalităţile concrete de sprijin le găsiţi aici: www.fundatiapolisano.ro.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.