Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul

O saptamana ALTFEL la Medias, cu „Caravana filmului romanesc”. Pentru al treilea an consecutiv, Caravana filmului romanesc porneste la drum. Si se indreapta, pentru inceput, catre Medias. In acest oras cu aer medieval, „Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul”, proiect initiat si derulat de catre Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio, este invitata sa prezinte o serie de filme clasice romanesti pentru copiii din localitate.

Afis Caravana Medias2015presa

 Astfel, in perioada 6 – 10 aprilie a.c., copiii si tinerii din Medias, dar si marele public iubitor de film, sunt invitati la Cinema Mediensis, unde pot sa vizioneze filme indragite, care au bucurat copilaria multor generatii de spectatori ce au crescut si s-au maturizat pastrand in suflet personaje celebre precum Veronica, Harap Alb sau Nica, fiul lui Stefan a Petrei si al Smaranditei.

”Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul” este un proiect educational ce se adreseaza copiilor (prescolari, scolari si liceeni) si tinerilor de peste 18 ani. Proiectul urmareste sa creeze o legatura vizibila intre arta cinematografica si cea literara si se axeaza pe evidentierea legaturii dintre cele doua, punctand aspectele care le apropie, dar si pe cele care le diferentiaza, prin prezentarea de productii cinematografice ale caror scenarii au avut ca sursa de inspiratie romane celebre romanesti, nuvele si povestiri din programa scolara sau din bibliografia optionala a elevilor.

 Nu intamplatoare a fost, astfel, relationarea cu „Scoala ALTFEL” – proiect ce pune accentul pe valoarea educatiei non-formale. La Medias, partener in acest eveniment este Directia pentru Cultura. Asadar, spectatorii de toate varstele sunt invitati sa vizioneze filme celebre, precum: „Amintiri din copilarie”, „Veronica” si „Veronica se intoarce” – regizate de Elisabeta Bostan; „De-as fi Harap Alb”, regia Ion Popescu Gopo; „Baltagul”, regia Mircea Muresan si „O noapte furtunoasa”, regia Jean Georgescu. La toate proiectiile, intrarea este libera.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.