Aurelia Rusu si Ladislau Rosenberg colaboreaza la o carte de bucate

La dubla lansare de carte, Maria si Dan Cozmescu, am aflat ca Aurelia Rusu si Ladislau Rosenberg colaboreaza la o carte de bucate. L-am rugat pe Ladislau sa-mi ofere cateva detalii despre acest proiect.

Ladislau Rosenberg

“Scurt istoric al faptuirii noastre, in viitoarea carte “Bucate gustoase cu mirodenii alese” al autorilor: prof. Aurelia Rusu (alias Aurelia Buninet) si conferentiar dr.Rosenberg Ladislau (alias Laci Buninet).

Cei doi se reintalnesc la un curs organizat la Biblioteca Municipala din Medias, de catre Antonela Sofia Barbu, patroana tuturor Buninetilor din Romania, si se hotaresc sa scrie o carte de bucate, cu preparate  gustoase, dar si sanatoase.

Zis si facut. Cei doi se pun pe treaba si amenajeaza, in luna mai a acestui an, o gradina frumusica de plante condimentare, in casa Baronului din Bazna. Acest lucru devine posibil cu ajutorul d-lui Vitus Csaba din localitatea Gheorgheni, judetul Cluj, mare cultivator de plante condimentare, care planteaza, in pamantul fertil din gradina casei din Bazna, o multitudine de plante aromatice: busuioc, cimbru, salvie, menta, lavanda, marar, coriandru, patrunjel, oregano si multe altele.

Urmeaza acum partea cea mai interesanta din colaborarea noastra, cand experta noastra in arta culinara, d-na Aurelia Buninet, in bucataria ei magica din Casa Baronului, va pregati cele mai gustoase mancaruri de pe meleagurile noastre, pe care le va condimenta din belsug cu minunatele noastre mirodenii, culese din gradina proprie.

Lansare de carte Aurelia Rusu_4

Retetele acestor preparate, precum si modul lor de preparare, vor fi descrise de d-na Aurelia Rusu, iar eu ma voi ocupa de prezentarea diverselor plante condimentare, de efectele lor benefice asupra sanatatii si, in final, voi incerca sa “dreg busuiocul”, in directia unei alimentatii sanatoase si gustoase”.

Impreuna cu Ladislau Rosenberg am lansat in luna septembrie 2014 un material multimedia in premiera la Medias. DVD-ului „Terapia Rose”, vol. 1 incearca sa combine si sa amplifice informatiile referitoare la diverse domenii de aplicare ale terapiei “Rose”, prin puterea sinergica a unor filme video, cu textul si imaginile aferente. Prefata a fost realizata de dr. Dan Mihai Rusu si materialul a aparut cu sprijinul doamnei Olentina Tarnau, Diamant Fondator Life Care.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

9 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.