Astra Film Festival premiat de Radio Romania Cultural

In cadrul celei de-a XIV — a editii a Galei Premiilor Radio Romania Cultural, care s-a desfasurat ieri, Festivalul International de Film de la Sibiu — Astra Film Festival a primit Marele Premiu la sectiunea ‘Proiecte culturale si festivaluri’.

Astra Film Festival 2013

Editia premiata, care s-a desfasurat in octombrie 2013 la Sibiu, a fost una aniversara. In cei peste 20 de ani de existenta, Astra Film Festival a devenit un puternic brand cultural local si unul dintre cele mai importante festivaluri de film non-fictional din Europa. Astfel, AFF a pus Sibiul pe harta cinematografiei internationale si a asigurat orasului statutul de punct de intalnire intre oameni si cultura.

Motivatia juriului in alegerea festivalului castigator a fost determinata de amploarea nationala si internationala a Astra Film Festival, de numarul record de documentare romanesti si straine care au oferit publicului prilejul de a avea o imagine cat mai clara asupra realitatilor contemporane de pe tot mapamondul si de reusita festivalului de a face din orasul Sibiu casa filmului documentar din Romania.

‘Sunt onorat pentru nominalizare si pentru premiul acordat. As vrea sa fac o scurta marturisire legata de finantarile festivalurilor pornind de la inceputurile din 1993, atunci cand am indraznit sa bat la usa oficialitatilor vremii. Bineinteles, am fost dat afara, dar inainte de asta am fost intrebat daca stiu cat costa un metru de asfalt. Nu am renuntat la proiect, am continuat, insa acum, cand ma gandesc la toate lucrurile minunate care s-au petrecut de-a lungul celor 20 de ani si daca le-as putea transforma in metri de asfalt, sunt sigur ca ar fi rezolvata problema autostrazilor din Romania. In urma cu cateva zile am fost instiintati ca Astra Film Festival a fost exclus din Agenda Culturala a Sibiului in acest an, fiind inlocuit de Festivalul Mustului, Obor Fest sau Reuniunea Trupelor. Editia din 2014 este in pericol daca nu primeste fonduri de la Primaria Sibiului.’, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Astra Film Festival a fost inclus de curand si in ‘Top 100 de nume din Romania care misca tara cu puterea ideilor sau a faptelor’ realizat de revista Foreign Policy Romania, un clasament care isi propune sa evidentieze anual numele romanilor care misca tara in directii bune sau proiecte remarcabile, sustinute prin munca si pasiune.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.