Asociatia Fundatia Andreea Medias si proiectul „InspiRED”

Asociatia Fundatia Andreea Medias implementeaza, la nivelul judetului Sibiu, Campania „InspiRED”, un proiect al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Proiectul isi propune sa aduca in atentia comunitatii problematica infectiei cu HIV, faptul ca persoanele cu HIV exista, ca ele au dreptul la o viata normala, invitand populatia la informare, deschidere, acceptare si toleranta.

hiv

Actiunile au loc in contextul in care, la 1 Decembrie, se marcheaza la nivel mondial lupta cu virusul HIV si sustinerea pentru cei care traiesc cu HIV. Activitatile campaniei in judet cuprind: – campanie de informare in scolile din judet, cu teme legate de prevenirea infectiei cu HIV in randul tinerilor – campanie de informare stradala, care consta in distribuirea de materiale informative pe tematica HIV si mesaje de prevenire.

Voluntarii prezenti la activitate vor oferi informatii suplimentare celor care solicita acest lucru. Conform datelor de la nivelul Compartimentului de Monitorizare a Infectiei HIV/SIDA de la nivelul INBI ”Matei Bals”, in Romania traiau, la 30 iunie 2016, 14.078 persoane infectate cu HIV, iar in primele 6 sase luni ale anului s-au diagnosticat cu HIV/SIDA 296 de persoane.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.