Alexandra Fits revine la Medias

Sambata, 24 iunie a.c., Sala Traube gazduieste un concert sustinut de Alexandra Fits. Evenimentul este organizat de Fundatia “Hermann Oberth”, incepand cu ora 18:00. Intrarea este libera. Alexandra a cantat pentru prima oara la Medias in anul 2011, la Festivalul Medias Cetate Medievala, ocazie cu care am realizat si un interviu.

Foto credit: Viviana Costan Moiseanu

Originara din Alba-Iulia, Alexandra Fits incepe studiul pianului la patru ani, indrumata fiind de parintii sai, mama, profesoara de istoria muzicii, si tatal, dirijor/compozitor/profesor de teorie si solfegiu, armonie, dictat, contrapunct. Urmeaza Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia si Facultatea de Muzica de la Universitatea „Transilvania” din Brasov, unde a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Dragulin. Actualmente, este preparator la universitatea pe care a absolvit-o.

Pianista, interpreta si autoare, Alexandra Fits a sustinut numeroase recitaluri, dar si concerte cu filarmonicile din Brasov, Botosani, Arad. A efectuat turnee in Austria, Cehia, Franta, Bulgaria, India, Turcia, Olanda. In perioada studiilor, redescopera pasiunea pentru chanson-ul francez, realizand propriile aranjamente si sustinand recitaluri in formula pian-voce. In 2008 castiga premiul I la concursul „Soirée de la chanson française” Split/Croatia si „Concours de la Chanson” din Amsterdam. Momentan, colaboreaza cu Filarmonica Pitesti pentru un concert vocal-simfonic, cu un program muzical din repertoriul marii interprete franceze Édith Piaf.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.