Alba Iulia: Festivalul International de Teatru „Povesti”

Cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Teatru „Povesti” Alba Iulia are, in 2017, ceea ce a stiut de la bun inceput sa aiba: diversitate, orientare spre publicul larg si spectacole puternice. Atat de puternice, incat albaiulienii, inca lipsiti de existenta unui teatru dramatic, le tin minte multa vreme si vorbesc despre ele cu entuziasm chiar si dupa ani de zile de cand le-au vazut. Editia din acest an are loc in perioada 9 -15 octombrie. 

Ecourile despre care vorbim sunt, fireste, in gusturile si gandirea spectatorilor, care au sansa, an de an, la fiecare editie, sa intre in atmosfera unor spectacole de teatru unice ca stil, continut si mesaj. Ecourile sunt la fel de puternice ca insesi spectacolele, iar daca ar fi sa amintim cateva dintre ele, ar trebui de fapt sa le insiram pe toate. Fiecare spectacol din editia a XII-a a festivalului are ceva de oferit, ceva de miscat in noi, asadar fiti gata pentru o oferta culturala care in primul rand provoaca!

Spectacole. Structura festivalului ramane aceeasi pe care o stiti deja din celelalte editii – spectacole pentru cei mici, dimineata, si spectacole pentru adulţi, seara, ceea ce confirma traditia si adresabilitatea larga a festivalului. Ca in fiecare an, programul include spectacole de teatru non-verbal, verbal sau intens verbal, de animaţie pentru adulţi, de teatru-dans, de coregrafie, de teatru cu elemente de clovnerie şi divertisment explicit, aşadar o oferta variata de nuanţe şi limbaje scenice. Dintre titluri mentionam A douasprezecea noapte (r. Victor Ioan Frunza), Noapte pariziana (r. Daniel Pop), Furtuna (r. Cristian Pepino), Freak Show (r. Florin Piersic Jr.), Amantul (r. Vlad Stanescu), All Inclusive (r. Vlad Zamfirescu), #Emojiplay (r. Gigi Caciuleanu) sau Soldatul de ciocolata (r. Andrei serban). Spectacolele festivalului, 22 in total, sunt productii atat din Romania (Bucuresti, Galati, Targu Mures, Brasov, Craiova, Arad), cat si din strainatate (Franta, Italia, Bulgaria, Republica Moldova).

Nu in ultimul rand, vor avea loc o expozitie de fotografie („Atitudini – Marcel Iures in imagini”), una de costume commedia dell̕arte, discutii despre teatru, despre profesiuni si despre viata in general (Catalin stefanescu in dialog cu Marcel Iures; Cafeaua cu talc), ateliere de manuire papusi, de scenografie si de teatrologie. Pe scurt, o oferta culturala pentru cat mai multe gusturi. Totodata, in fiecare zi, la fiecare spectacol pentru tineri si adulti publicul va primi chestionare, concepute impreuna cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Cu acest prilej, rugam spectatorii sa tina cont de ele si sa le completeze pana la finalul spectacolului; feedback-ul lor este mai mult decat important pentru organizatori.

Ziar, cafea, stare de bine. in plus, in fiecare zi spectatorii vor rasfoi ziarul festivalului. Asa cum stiti deja, festivalul are propriul sau jurnal, intitulat „Poveşti”, in care veti putea gasi cronici, interviuri, articole de specialitate, articole de opinie, pamflete, caricaturi şi fotografii de festival. De asemenea, fiecare zi va incepe cu celebra „Cafea cu talc”, in Clubul festivalului (Art Cafe), unde spectatorii si presa se vor putea intalni cu artistii din festival. Clubul festivalului e, totodata, spatiul neconventional, „de culise” al evenimentului, in care jurnalistii au ocazia sa-i intervieveze pe artisti.

Info bilete:

Pentru ediţia cu numarul XII a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”, care se va desfaşura intre 9 – 15 octombrie 2017, biletele s-au pus in vanzare in urmatoarele puncte:

– la Teatrul de Papuşi „Prichindel”, intre orele 09.00 – 16.00, luni-joi, vineri 9.00 – 15.00

– la Casa de Cultura a Sindicatelor, intre orele 08.00 – 19.00, luni-vineri

– online, pe www.biletmaster.ro

Spectacole pentru tineri si adulti

Pret bilet intreg: 18 lei

Pret bilet redus pentru elevi, studenti si pensionari: 15 lei

Pret bilet redus pentru grupuri mai mari de 40 persoane: 10 lei / persoana

Pret bilet spectacol-lectura: 5 lei

Spectacole pentru copii

Pret bilet intreg (copii si parinti): 5 lei

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.