A treia zi Feeric Fashion Days

Prezentarea Anca Stanila - Cetatea Cisnadioara

Cele doua prezentari individuale ale celei de-a treia zi a Feeric Fashion Days au fost o adevarata provocare. Pentru designeri, pentru modele, pentru echipa de organizare dar mai ales pentru public. Ploaia a intins la maxim limitele rezistentei, însa, dupa celebrul dicton „arta cere sacrificii”, toti participantii la prezentari au strans din dinti, s-au ascuns sub umbrele si sub pelerine, pentru ca „the show must go on”.

Prezentarea Anca Stanila - Cetatea Cisnadioara 2

Zeci de spectatori au dat piept cu urcusul anevoios spre Cetatea Cisnadioara ieri dupa-amiaza, pe o ploaie puternica, pentru a vedea noua colectie realizata de designerul sibian Anca Stanila. O colectie plina de culoare, într-un contrast total cu decorul rece si lugubru al monumentului. Cu flori in par si pas diafan, modelele au facut uitat urcusul greu si ploaia mocaneasca si au întins un zambet pe figurile tuturor. „Colectia Rose Garden celebreaza vara prin culoare si prin dinamica volumelor. Am adus în cetate o gradina de trandafiri, o bicicleta cocheta împodobita cu flori, am udat o zi de vara cu o ploaie marunta si cu un strop de Pink Martini si am adus în fata dumneavoastra o colectie bogata cromatic si plina de viata”, spune Anca Stanila despre propria ei colectie.

Prezentare Anamaria Sut - Piata Aurarilor

Prezentarea Anamariei Sut, din Piata Aurarilor, a fost o provocare si mai mare. Cu o ploaie care ba se oprea ba pornea din nou, prezentarea a stat pana în ultimul moment sub semnul întrebarii. Dupa o scurta consultare cu întreaga echipa, s-a decis ca prezentarea sa aiba loc, chiar si în ploaie. Si a iesit minunat. Colectia Dis-connection sfideaza ideea de sezon datorita contrastului dintre materiale: stofe de lana si voaluri. În cadrul  colectiei se îmbina elemente preluate din natura ce imita falli si crevase ale pamantului cu arta cinetica prin ledurile integrate în vestimentatie si layerele din voaluri usoare fac vestimentatia sa devina multifunctionala si în continua miscare.  Si miscare a fost. Complet atipica, prezentarea nu a avut un back-stage, cum se obisnuieste în prezentarile de moda. Cele 16 modele au fost împartite în patru grupe iar fiecare grupa a intrat în prezentare de pe una dintre cele patru cai de acces în piata, creand un „haos” controlat. Iar piata a fost plina, semn ca publicul rasplateste curajul si devotamentul.

Astazi, de la ora 17, unul dintre cei mai in voga designeri sarbi, Pedja Neric, va arata publicului noua sa colectie într-o prezentare foarte dulce, în hala de productie a dropsurilor din cadrul companiei Boromir. Liniile de productie vor fi functionale iar cuvele metalice se vor umple de dropsuri. Dupa ce anul trecut a impresionat cu o colectie de inspiratie rusa, în hala Boromir, Natalia Vasiliev revine la Feeric Fashion Days intr-un decor medieval, pe liniile perfecte ale Pasajului Scarilor. Prezentarea de seara va începe la ora 21:30.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.