A saptea carte lansata de Jimmy Ionescu

In aceasta saptamana, Jimmy Ionescu isi va lansa cea de-a saptea carte. Jurnalistul si scriitorul Ion Mihai Ionescu a publicat o noua carte: „Batalia pentru Mediterana. 1941” – Vol. II. Primul volum al lucrarii a fost premiat in anul 2014, de catre Clubul Amiralilor, la sectiunea istorie navala, cu Premiul ”Col. de Marina Mihail Draghicescu”.
Lansare carte Jimmy_Ionescu_2015
 
Lansarea volumului, aparut in conditii grafice deosebite la Editura Sfantul Ierarh Nicolae din Braila, este programata joi, 29 octombrie a.c., la ora 18.00, la Biblioteca Municipala „Stephan Ludwig Roth”. Volumul va fi prezentat de Cdor (r) Alexandru Gheorghiu, Col. (r) dr. Alexandru Bucur, prof. Helmuth Knall, prof. dr. Mihai Chiriac si prof. dr. Vasile Marculet.
 
“Aceasta carte este cea dintai in istoriografia noastra care trateaza operatiunile respective intr-o asemenea plenitudine, pe baza celor mai recente studii de istorie despre contextul politico-militar, “doctrina «stapanii marilor», structurile organizatorice si conceptiile de lupta a datelor declasificate din arhivele beligerantilor si a serviciilor secrete pana la nivelul anului 2015”, mentioneaza autorul in introducere.
 
Lansare carte Jimmy Ionescu 2015
 
“Prin imbinarea talentului literar cu cel jurnalistic, Ion Mihai Ionescu recreeaza in cartea sa, pe care cu generozitate o pune la dispozitia publicului, cu lux de amanunte, principalele confruntari din apele Marii Mediterane desfasurate pentru controlul acesteia in cursul anului 1941. Modul de redactare, amanuntele transmise fac ca in mintea cititorului momentele sa se deruleze asemenea unor cadre cinematografice. Cititorul nu numai ca afla despre ele, dar cu ochii mintii, le vede, le simte, le traieste, devine parte componenta a lor”, noteaza in prefata volumului prof. dr. Vasile Marculet.
Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

17 comentarii


  1. fiind un pasionat de istorie mi se pare ceva ce merita citit cat de curand


  2. Inca de acum sincere felicitari lui Jimmy Ionescu pentru efortul remarcabil depus, dar dublat de talentul sau pentru realizarea acestui proiect ambitios.
    Tie Mircea, in primul rand multumiri pentru promptitudinea cu care ne tii permanent cu tot ce se intampla ceva frumos in Medias, iar in al doilea rand iti doresc sa nu obosesti niciodata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.