A doua zi de Feeric Fashion Days

Cea de-a doua zi a Feeric Fashion Days de la Sibiu a decurs perfect. Ambele prezentari individuale s-au desfasurat conform programului initial si au fost un succes total.

Olimpia Dobrota a impresionat asistenta sosita in Muzeul Civilizatiei si Traditiei Populare Astra cu o colectie inspirata din portul traditional romanesc. De fapt, intreaga prezentare a avut un iz traditional, publicul fiind transportat pana in zona olaritului cu carute trase de cai. Prezentarea a inceput cu un moment de reculegere in memoria victimelor accidentului rutier din Muntenegru. Denumita „Frenezia Cusaturilor Decorative”, colectia este rezultatul unui studiu facut asupra cusaturilor manuale din arta traditionala romaneasca.

prezentare Olimpia Dobrota

Ideea de baza a colectiei este transpunerea vestimentara a portului popular intr-un aspect nou, contemporan. Cromatica cuprinde paleta de culori pornind de la alb, crem, bej, orange, rosu, bordo si negru iar materialele pornesc de la voaluri, matasuri si dantele pana la lana.

Prezentarea de seara a avut loc intr-un loc extrem de spectaculos, sub boltele misterios luminate de la Casa Artelor. Peste 200 de persoane au venit in Piata Mica pentru a vedea ultima colectie a studentei sibiene Andra Papuc. Colectia „Hall of Fame” este colectia de licenta a designerului iar piesele pot fi achizitionate si in magazinul A for A de pe strada Conrad Haas. Andra a prezentat anul trecut o colectie colectiva in cadrul festivalului de anul trecut iar anul acesta a fost prima ei prezentare individuala.

prezentare Andra Papuc

Cea de-a treia zi de festival programeaza doua prezentari in locatii inedite. Anca Stanila revine in Feeric Fashion Days cu o prezentare individuala ce va avea loc in decorul medieval al Cetatii Cisnadioara, de la ora 17. La ora 21:30, in Piata Aurarilor, Ana Maria Sut isi va prezenta colectia intr-un haos controlat. Prezentarea nu va avea backstage, cum se obisnuieste, ci modelele vor porni, in acelasi timp, de pe toate cele patru intrari in piata.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundatia Mitichi si cofinantat de Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.