3000 de medieseni la festivalul Vandorcsizma

La editia din acest an a festivalului Vandorcsizma au participat aproximativ 3000 de persoane. Editia de anul acesta a festivalului de dansuri populare Vandorcsizma a fost una speciala pentru participanti, deoarece formatiile s-au reunit impreuna cu comunitatea maghiara din Medias intr-un ambient placut al carui punct culminant a fost concertul mult asteptat al formatiei Csík Zenekar, pentru prima data in judetul Sibiu.

Traditia celor 14 ani a festivalului a fost mentinuta de catre organizatori, programul incepand cu parada portului popular, cu plecare de la Casa Millennium, de unde membrii formatiilor de dansuri populare au pornit spre Primaria Medias unde a avut loc deschiderea oficiala a festivalului.

Portile festivalului s-au deschis la ora 14:00, Asociatia ”Karosi Turul” a ridicat o iurta de 20 de persoane unde, in cadrul unei ore de istorie, au prezentat stilul de viata si imbracamintea specifica din secolul al X-lea. De la ora 15:00, au urcat pe scena doisprezece formatii de dansuri populare, invitate din diferite zone, pentru a aduce in fata spectatorilor cat mai multe stiluri de dans si porturi populare. La fel ca in anii precedenti, concursul de gatit gulas s-a desfasurat in fata unui public mult mai numeros decat la editiile anterioare. La concurs au participat noua echipe, de la care participantii au putut servi preparatele gustoase.

„Ma bucura faptul ca trupa Csik Zenekar, renumita in randul comunitatii maghiare, a sustinut concertul in cadrul festivalului Vandorcsizma. Festivalul este un eveniment care, timp de 14 ani, a sustinut cultura si folclorul maghiar, reusind astfel sa retraim obiceiurile comunitatii noastre”, a adaugat Balázs Botond, coordonatorul festivalului.

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *