20 de ani de radio local la Medias

Azi se implinesc 20 de ani de cand emite primul post de radio local la Medias pe ultrascurte. Mihai Iuga a pus bazele postului Radio Medias 725 in anul 1993 si a adunat in jurul sau foarte multi tineri care au vrut sa se dedice radio jurnalismului.  Radio Medias 725 este primul post de radio local independent care a emis în Transilvania, al saptelea din Romania si al 37-lea din  Europa de Est.

„Imi amintesc ai astazi si-mi voi aminti intotdeauna cu emotie de inceputurile la Radio Medias 725… 22 aprilie 1993, o primavara nespus de frumoasa in tara, in oras, dar mai ales pe strada Ulmului. Oameni si aparate, discuri si casete, casti si fise, telefoane, sampanie si flori, emotii si oameni. Apoi liniste si numaratoarea inversa : …10, 9,…5, 4, 3, 2, 1 si …suntem in aer! „Buna ziua, dragi ascultatori din Medias!” am spus la ora 9 a dimineţii … Peste cateva minute a sosit si primul invitat in studioul improvizat pe strada Ulmului nr. 53 – monseniorul George Surdu, venit special de la Paris pentru a da binecuvantarea si a usura urcusul cuvantului vorbit catre oameni si catre inalturi. Au urmat acorduri din „Oda Bucuriei” de Ludwig van Beethoven si bucuria unui nou inceput ne-a cuprins pe toti” povesteste Cornel Fugaciu care a avut onoarea sa fie in studio la prima emisie.

Mai jos postez cateva fotografii din primi ani, oferite de Carmen Popa. In fotografii apar familia Iuga, Carmen Popa, Delia Tudoran, Maria Boieru, Tatiana Albu, Viorel Pasc, Olimpiu Brandea, Nicoleta Calburean si Paula Andreea Kelner si eu in anul 1994 cand eram deja in Turnul  Forkesch.

1 iunie 1997-3 August 1999- Delia Tudoran, Maria Boieru, Maria, Mihai Iuga August 1999- Mirabela Aniculaesei, Luminita Tudoran, Tatiana Albu

Puiu si Oli Claudia Streza Mircea 1994

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

4 comentarii


  1. Felicitari si succes incontinuare, la inca pe atatia si de ce nu mai multi ani de radio sa reusiti.Totdeauna in spatele acestor asemenea succese sta o munca de ani si ani, un profesionalizm de inalta clasa, un sacrificiu pe care doar voi cei implicati il stiu si de aceea ma bucur ca existati in Medias, radioul ce ne-a adus toate stirile de actualitate, ne-a adus zambetul pe buze fiind aproape de cetatean si promovand toate evenimentele, la zi ce au avut loc in Medias si nunumai.Va felicit si la mai multe emisiuni iar Radioul (ce il ascult cu mare placere si interes) sa ramana numarul 1 ca si pana acum .Successssssss profesionistilor din radio Medias !!!


  2. LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!Din cand in cand,atunci cand am putin timp,va mai ascult pe internet…..Mult soare si un val de mare va transmit cu drag si dor de aici din Spania!!!!!!!!!!


  3. Doamne ce tineri eram toti aici ….

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.