Ziua Universala a Iei Medias, 2018 – Povestea merge mai departe…

Din anul 2013, la initiativa grupului La Blouse Roumaine, Ziua Universala a Iei se sarbatoreste peste tot in lume acolo unde traiesc comunitati de romani preocupati de recuperarea patrimoniului arhaic reprezentat de ia romaneasca. Ne-am alaturat cu bucurie inca din primul an in care sarbatoarea de Sanziene si-a propus sa imbrace intreaga planeta in ia Romaneasca.

Daca in primii ani ne-am concentrat pe recuperarea si introducerea iei ca obiect vestimentar in peisajul urban, evenimentul s-a imbogatit de la un an la altul cu noi valente si abordari. In 2015 Ziua Iei a devenit ziua portului popular romanesc, serbat la Medias printr-o recompunere a unei serbari campenesti.

„In anul centenarului s-a nascut firesc ideea ca evenimentul sa se desfasoare in jurul personalitatii Reginei Maria a Romaniei, o vesnica indragostita si promotoare a portului popular, innobiland evenimentul din acest an cu o expozitie de Straie Alese din colectia personala a doamnei Ligia Pop. Va asteptam asadar in data de 24 iunie la a IV-a editie a Zilei Iei la Medias, gazduita de Muzeul Gazelor Naturale, intre orele 13.00 – 16.00”, spun organizatorii.

Programul evenimentului cuprinde vernisajul colectiei Straie Alese al doamnei Ligia Pop, recital al grupului folk Motto, ateliere pentru copii si traditionala decernare a titlului SanzIAna 2018, pentru care recomandam sa veniti in cele mai alese straie populare. Acces la Muzeu doar pietonal, intrarea libera. Expozitia va mai putea fi vizitata in perioada 25-29 iunie, intre orele 9.00-16.00.

Organizatorii evenimentului: Straie Alese – Ligia Pop, Muzeul Gazelor Naturale, Pledoarie pentru Ie, sezatoare Medias, I Love Medias.

Parteneri: Grupul Motto, Asociatia Mediasul Nostru, Medias News, Cofetaria Friandise, Beeline – web design & more, Nova TV, Aria Etaj, Arta Lemnului, Magazin Antik, Medias Live, Konsta Splendid, Edelweiss, Lucr’usor.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.